Ç.Rizespor kendi saha ve seyircisi önünde bu sezon yeni stadyumunda ilk kez resmi bir maça çıkarken Bank Asyanın iddialı diğer ekibi Boluspor la karşılaştı. ilk maçını deplasmanda Hacettepe ile oynayan ve beraberlik ile biten karşılaşma sonrasında Rize de ki maça iyi hazırlanan Rizespor karşılaşmaya hızlı başladı. Özgür Can ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Rizespor sönük gelen Boluspor karşısında daha üstün futbol sergileyen taraftı. Boluspor da yer alan önceki sezon Rizespor kadrosunda olan Erman Ergin ve Serdar Samatyalı taraftarlardan büyük tepki aldı.

 İftar sonrası başlayan karşılaşmaya taraftarlar ilgi gösterirken yaklaşık 6 bin dolayında taraftarın tribünleri doldurması Rizespor a olan güvenin göstergesinin bir örneği olarak görülmekte.

İlk yarıda Rizespor kaçırdığı gollerin yanı sıra Riberio nun 37 ve 45 dakikalarda iki köşe atışından gelen topları filelere göndermesi taraftarı coşturduğu gibi takım üzerinde ki stresi de azalttı. Kendine güven bulan Rizespor ikinci yarıya daha moralli ve taraftarının yoğun desteği ile çıktı. Ancak Evren in KK ile oyun dışı kalması ile birlikte Özgür can i dışarı alan teknik direktör Oktay Çevik bu oyuncunun yerine defansa ağırlık vererek Murat Ocak i defansa yerleştirdi. Rizespor önce galibiyeti korumak için mücadele ederken konuk ekibin göllü ise 57 dakika da geldi. Rizespor kadar taraftar ta strese girerken defans ağırlıklı oynayan Rizespor ileride Kenan ile Riberio yu bırakarak gol düşünürken Kenan in kaçırdığı gol ise takımı biraz daha zora soktu.

Rizespor ilk yarıda kazandığı gollerin üzerine yatarak galibiyeti korumak isterken saha içinde mücadele eden tüm oyuncular üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptılar. Riberio ise gol yollarında olduğu gibi defansa da zaman, zaman yardıma gelerek takımın galibiyetini koruma adına elinden gelen gayreti gösterdi. Stresi ve temposu büyük karşılaşmadan Rizespor galibiyetle ayrılarak kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ilk zorlu maçtan 3 puan almasını bildi.

Bu mücadele de galibiyeti hak eden Rizespor da ki tüm oyuncuları mücadelelerinden dolayı kutlamak gerek. Taraftar ise iftar sonrası olmasına rağmen takıma verdiği destek için alkışı hak etti. Kısacası Rizespor hak ederek bir zorlu maçı kazanmış oldu.

Editör: HABER MERKEZİ