Kartal’da oynanan maçta Çarşambaspor’u, Zekeriya’nın 72. dakikada attığı golle mağlup etme başarısı gösteren Mavi-Beyazlılar adını 13 yıl sonra 3. Lig’e yazdırdı.

İLK YARI GOLSÜZ
İstanbul’da Kartal Stadı’nda oynanan 3. Lig terfi son final maçında Yalıspor ile Samsun Çarşambaspor karşı karşıya geldi. Yalıspor 3 kez kapısından döndüğü 3. Lig için bu sezon için geri dönüş yok demişti. Maça iyi başlayan Yalıspor ilk dakikalardan itibaren rakibinin üzerinde baskısını hissettirdi. Profesyonel takım havasında bir futbol ortaya koyan Mavi-Beyazlılar ilk yarıda çok net fırsatlar yakalasa da golle tanışamadı. İlk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI RAHAT GEÇTİ
Karşılaşmanın 2. yarısı nefesleri kesti. Yalıspor bu yarıya da hızlı başlayan taraftı. 46’da Selçuk ile net fırsattan yararlanamayan Mavi-Beyazlı ekip 50’de de Hakan ile topu filelere gönderemedi. Maçın kırılma anı 72’de Zekeriya’nın topu bekletmeden soldan gelen ortaya akıl dolu vuruşuydu. Zekeriya takımını 1-0 öne geçirirken Yalıspor kalan bölümde çok net fırsatlardan yararlanamasa da maçı 1-0 kazandı ve 3. Lig’e çıktı. Karşılaşmanın bitiminde Kartal Stadı bayram yerine döndü.

HAKEMLER: Hüseyin Göçek ***, Serkan Ok ***, Kemal Yavuz ***

YALISPOR: Emre ****, Aykan ****, Fatih ****, Harun ****, Erdinç ****, A.Yiğit ****, Rıza ****, Selçuk ****, Emre *** (Dk. 90 Şükrü *), Hakan *** (Dk. 81 Doğan **), Zekeriya **** (Dk. 72 Engin **)

ÇARŞAMBASPOR: Hüseyin **, Emrah ***, Erdoğan **, Ercan ***, Doğan **, Baykan * (Dk. 29 Orhan *), Erdem **, Dato ** (Dk. 65 Dimitry *), Soner **, Ramazan **

GOL: Dk. 72 Zekeriya (Yalıspor)

 

Editör: HABER MERKEZİ