Her yıl geleneksel olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, Herkes İçin Futbol (HİF) kapsamında düzenlenen ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Rize Veteranlar Ligi, oynanan final maçı ile sona erdi.
Oynanan final maçını İl  Spor Müdürü Vekili Kenan Yücel, İl Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa,Futbol İl Temsilcisi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Gafur Bayrak, İl Futbol Temsilcisi Cafer Kuru, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Taşkıran ve çok sayıda spor sever izledi.
Ekrem Orhan Stadında saat 19:00’da başlayan ve Sanayispor ile Bağdatlı Un Fabrikası arasında oynanan final karşılaşması sonucu Sanayi spor Rize 3. Veteranlar Ligi’nin şampiyonu oldu. Normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmada şampiyonu penaltı atışları belirledi. Penaltı atışları sonucunda Sanayispor 5-4’lük skor ile şampiyonluğunu ilan etti.
Karşılaşma sonunda düzenlenen madalya ve kupa töreni öncesinde konuşma yapan ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Taşkıran, “40 yaş üstü spor sever dostların buluştuğu turnuvamızda ilk yıl Ömür Yoğurt, geçen yıl Harun Çiçekçilik ve bu yıl ise Sanayispor şampiyonluğunu ilan etti. Bizim asıl amacımız şampiyonluktan çok eski dostların buluşmasını sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Gafur Bayrak ise yaptığı konuşmada, “Elimden geldiğince turnuvada oynanan müsabakaları takip etmeye çalıştım. Bugüne kadar izlediğim en zevkli karşılaşma ve final oldu. Centilmenlik içinde geçen turnuvamıza katılan tüm sporcuları ve şampiyon Sanayispor’u tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından turnuvada ikinci olan Bağdatlı Un Fabrikasına madalyalarını Spor İl Temsilcisi ve TÜFAD Başkanı Bilal Karafazlıoğlu sunarlen, ikincilik kupasını ise İl Spor Şube Müdürü Cafer Küçükmustafa takdim etti.
Turnuva şampiyonu Sanayispor ise madalyalarını ASKF Başkanı Gafur Bayrak’tan alırken, şampiyon takıma kupasını İl Spor Müdürü Vekili Kenan Yücel takdim etti. Ayrıca şampiyona İl Futbol Temsilcisi Cafer Kuru tarafından hediyeler sunuldu.
Turnuva sonunda bir açıklama yapan TÜFAD Rize Şubesi Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, “Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz Veteranlar Liginde amacımız 40 yaş üstü spor sever dostlarımızı bir araya getirmekti. Centilmenlik içinde bir turnuva süreci geçirdik. TÜFAD olarak ilimizde 7’den 70’e kadar her alanda sportif faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Katkılarından dolayı ve turnuvaya katılan tüm spor sever dostlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 


 
Editör: HABER MERKEZİ