Dilek ASLAN 

Özellikle son dönemlerde sürekli şampiyonluklar yaşayan Rize şampiyonluklara bir yenisini daha ekledi. Bir ay içerisinde Dans ta Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa şampiyonasında ikincilik elde eden Rize bu kez Liselerarası Türkiye Judo şampiyonasında Muhammet Duman ile altın madalya elde eden il oldu.

Judo branşında Rize’nin çok büyük başarılar elde ettiğini anımsatan Antrenör Ramazan Öztürk “ Milli takımımıza sürekli 12’in üzerinde sporcu gönderiyoruz. Asıl hedefimiz Milli takımlarımızın altyapısı olabilecek niteliğe kavuşmak. Yurt içerisindeki şampiyonalarda olduğu gibi Uluslar arası müsabakalarda da çok büyük başarılar kazandık. Geçtiğimiz olimpiyat hazırlıklarında iki sporcumuz baraj engeline takıldı. 2012 olimpiyatları için hazırlıklarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu olimpiyatlarda Muhammet duman arkadaşımızın da yer alacağına inanıyoruz. Rize gibi nüfusu az olan bir ilde sürekli 120 sporcunun üzerinde çalışma yapmaktayız. Bunlar arasında her kategoride başarılı sporcularımızın var olması Judo da ilimizin geldiği noktanın bir göstergesidir. Gerek kulüpler bazında ve gerekse okul kulüplerimizin de katılımlarıyla Judo branşını yaygınlaştırmayı hedefledik. Bunu başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın “diye konuştu.

Liselerarası Türkiye şampiyonu olan Milli sporcu Muhammet Duman ise; Liselerarası şampiyonlukların hedeflenen şampiyonluklar açısından önemli olduğunu vurgulayarak 2009’da yapılacak gençler Türkiye şampiyonasında birinci olup Avrupa da ve dünya Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ