2010 Dünya kupası sahibini buldu..Matadorlar Avrupa şampiyonluğundan sonra Dünya kupasını da almayı başardılar..Belkide gelecek beşyıl içinde kupaların enbüyük favorisi yin İspanya olacaktır.

     İspanya milli takımının hocası pekte yabancı değil. Bir zamanlar Beşiktaştan adeta gönderilmesi için seferber edilen Del Bosge, Dünya arenasında kariyerini konuşturdu..Hani vardı ya bizim milli takımımızda şovmen,  havalı hocamız. Fatih Terimden bahsediyorum. Onsekiz milyon avrolarda transfer olan Guizayi bile takıma almadı..Ülkenin başarısı için bölge ayırımı yapmadı. Bölgecilik ve zihniyetcilik yapmadı. İşte başarısı da böyle oldu.

    Fatih Terim ne yaptı; kendi kulübü Galatasaraydan altı-yedi oyuncu, camiasından çekindiği Fenerbahçeden üç beş ve Beşiktaştan da biriki oyuncu işte milli takım..Ayrıca yabancı olupta Türk milli takımına oynayan suni Türkler de unutulmamalı..EURO 2016 şampiyonasını ülkemize vermediler. Nedenini kimse düşündümü tabiki hayır..Grup elemelerinde İsviçre maçında çıkan olaylar unutulmuşmuydu. Kimdi o zamanki hoca?. Tabiki Fatih Terim.

     Kimse çamuru başkasına atmasın.Türk futbolunun geri gitmesinin en büyük sebebi Fatih Terim ve onun kafasındaki kişilerdir..Türk futbolcusunun  gururunu kıran, başarılı ve hakedeni değil kafasındakini oynatan halkı futboldan soğutan kişidir.İşte İspanya, işte Türkiye. Bu Dünya kupasında bizim ülkemizde olmalıydı. Olmayışının sebebi ozamanın teknik adamıdır.Mçları seyrdince hiçmi vicdan azabı çekmedi.

     Artık bu tür hocaları ülke çapında görevlendirmemek lazım. Onların başında olduğu milli takımlara Dünya futbol idarecilerininde gıcık oldukları bir gerçektir. Türk milli takımı bu kişilerle bir yere varamaz.Hele ki final maçlarını seyrettikçe ah neden bizim takım yok diye vahlananlardanım.

     İspanya hakkederek kupayı aldı. Ne diyelim, hayırlı olsun, darısı başımıza.

Editör: HABER MERKEZİ