GÖKMEN ŞAHİN -TRABZON 

Trabzonspor'un geleneksel hale getirdiği 61.dakika kutlaması Brezilya basınında yer buldu. Brezilya'nın büyük okur kitlesine sahip gazetelerinden biri olan 'O Globo', internet sitesinde yayınladığı bir haberde Bordo-mavili taraftarların gerçekleştirdiği 61. dakika kutlamasından övgüyle bahsetti. 

Telefonla Brezilyalı oyuncu Alanzinho'nun görüşlerine başvurarak oluşturulan haberde, 'Türk kulübünün taraftarları kazansalar da kaybetseler de ikinci yarının 16. dakikasında kutlama yapıyorlar' ifadelerine yer veren gazete, özetle şu ifadeleri kullandı: 'Trabzonspor, Türkiye'nin dört büyük takımından biri ve taraftarları tıpkı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları gibi tutku dolu ve fanatik. Trabzonspor taraftarlarını diğerlerinden farklı kılan yönü ise yağmur da yağsa güneş de açsa takım kaybetse de kazansa da maçın 61. dakikası geldiğinde takımları sanki gol atmış gibi sevinmeleri. 

İster Trabzon'da ister deplasmanda, Trabzonspor'un olduğu her yerde 61. dakika geldi mi meşaleler yanıyor, şarkılar söyleniyor, balonlar gökyüzüne bırakılıyor. Alanzinho da bu ritüelin kendileri üzerindeki ateşleyici etkisini, 'Bu kutlama sayesinde maçı o esnada kaybediyorsak hemen toparlanıyoruz, şayet öndeysek de daha fazla gol atmak istiyoruz' diye anlatıyor.' (İHA.COM.TR)
 
Editör: HABER MERKEZİ