Konu Rizespor olunca Şahin kesilen TFF,başka takımlar söz konusu olduğunda karga rolüne bürünüyor.Olay açık ve net son olarak Mutlu Kızıltan'a verilen 3 maçlık ceza planlı ve bilinçli bir biçimde sahnelenen ayak oyunları ile karşı karşıya olduğumuzun kanıtıdır.

Samsun maçında sahaya atılan çakmak bahane edildi sahamız kapandı

Hatırlanacağı üzere ligin ilk yarısının 17.hafta mücadelesinde sahamızda oynadığımız Samsunspor maçında rakip takım taraftarları bulundukları bölümdeki yüzlerce koltuğu kırarak sahaya atmış yaşanan olayların faturası Çaykur Rizespor'a kesilmiş ve Rizespor taraftarının sahaya attığı 1-2 çakmak bahane edilerek sahamız kapatılmıştı.

İstanbul'daki taraftarımız TFF'ye Tepki Gösterdi

TFF'nin Rizespor'a verdiği seyircisiz oynama cezası İstanbul'daki taraftarlarımız tarafından protesto edilmiş ve 1453 Atmacalar öncülüğünde TFF'nin Levent'teki binasına siyah çelenk konularak Rizespor'a oynanan oyunlara dikkat çekilmiş ve Mahmut Özgener yönetimi uyarılmıştı.

Aykut Ferah;Saygı Duyuyoruz !

Taraftarımızın tepkisi ulusal ve yerel basında geniş yankı uyandırırken,Çaykur Rizespor basın sözcüsü Aykut Ferah'ın açıklaması kafaları karıştırmıştı.Söyle diyordu Ferah;''Bu açıklamalar, kişisel açıklamalardır. Kulüp olarak federasyonun kararına saygılıyız. Verilmiş olan cezalara ilişkin yapılmış açıklamaları her ne kadar anlayabiliyorsak da bu türden hissi açıklamalar kişisel açıklama kapsamında değerlendirilmelidir.''

Terazi Doğru Tartmıyor 

Ligin 17.haftasında 1-2 çakmağı bahane ederek Rizespor'un sahasını kapatanlar ligin 27.haftasında Gaziantep'te oynanan Gaziantep Belediyespor-Mersin İdman Yurdu maçında konuk takım taraftarlarının kırdığı ve sahaya attığı yüzlerce koltuğu görmezden gelerek olayı sadece 5.000 TL para cezası ile kapatıyor ve seyircisiz oynanması muhtemel Mersin İdman Yurdu-Çaykur Rizespor maçı öncesinde Akdeniz ekibi rahat bir nefes alıyordu.

Mutlu'ya 3 Adem'e 1

Kartalspor maçı bitiminde futbolcumuz Mutlu'nun rakip takım futbolcusu Hamza Gezmiş ile yaşadığı diyalog gerekçe gösterilerek PFDK tarafından 3 maç ceza alması camiada adeta şok etkisi yaratırken,yine Akdeniz dolaylarından gelen bir haber TFF'nin adalet terazisinin doğru tartmadığını bir kez daha gözler önüne seriyordu.Mutlu Kızıltan'a 3 maç ceza veren PFDK,Akhisar Belediyespor-Mersin İdman Yurdu maçı bitiminde ev sahibi takım taraftarlarına küfür ederek su şisesi fırlatan Mersin İdman Yurdu forveti Adem Büyük'e sadece 1 maç ceza vermesi kafaları kurcalıyordu.

Tesadüf Olamaz

Tüm parçaları birleştirdiğimizde başta da belirttiğimiz gibi Çaykur Rizespor'un planlı ve bilinçli bir sindirme politikası ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz.Ligin son 4 haftasına girildiği göz önüne alındığında telafisi mümkün olmayan maçlar öncesinde başta Çaykur Rizespor yönetim kurulu olmak üzere Rizespor camiasını oynanan oyunları bozma noktasında ortak insiyatif almaya davet ediyoruz.

Kaynak:Rizesporlular.com

Editör: HABER MERKEZİ