ÇAYHABER - SPOR ÖZEL
Stjepan Tomas’ın gönderilmesinin ardından, kısa süre önce Gaziantep FK ile yolları Rumen Teknik Direktör ile anlaşan Çaykur Rizespor’da, transfer politikası tamamen değişti. Ara transfer dönemine Sportif Direktör Yılmaz Bal’ın çalışmalarıyla başladıktan sonra Teknik Direktör değişikliğine giden Çaykur Rizespor bu listeyi çöpe attı ve yeni oyunculara yöneldi.

Sumudica’nın kulübe önerdiği liste üzerinden transfer çalışmalarını sürdüren Çaykur Rizespor, hatırlanacağı üzere ilk takviyesini Fatih Karagümrük takımının başarılı orta saha oyuncu Erik Sabo’yu renklerine bağlayarak yapmıştı. Orta saha rotasyonunun benzer tipte oyunculardan kurulu olmasının sancısını ilk yarı boyunca çeken Yeşil Mavili takım ikinci takviyesini de bu bölgeye yapmayı planlıyor.

-Djokovici’i istiyorum!
Yeni Teknik Direktör Sumudica’nın ısrarla istediği, ismi Kayserispor’la anılan Damjan Djokovic, Çaykur Rizespor forması giymeye çok yakın. Sumudica’nın Rumen medya kuruluşu Digisport’a yaptığı açıklamada, futbolcuyu istediğini doğruladı. Djokovic’i Gaziantep’teyken de almak istediğini ancak bu transferin gerçekleşmediğini söyledi. Futbolcuyu çok istediğini belirten Rumen hoca, transferin gerçekleşmemesi durumunda Türkiye liginden farklı alternatiflere yöneleceğini söyledi.

Öte yandan aynı oyuncuya Kayserispor’un da talip olması transferin önündeki en büyük engel olarak gözüküyor. Hatırlanacağı üzere Kayserispor’un yeni teknik direktörü Dan Petrescu, CFR Cluj’den öğrencisi Damjan Djokovic’i istediğini yönetime bildirmişti. Bunun üzerine harekete geçen Kayserispor transfer komitesi de futbolcunun menejeri ve kulübüyle ilk temas kuran kulüp olmuştu.

Muhabir Ertan Süzgün, bugün attığı tweetle Çaykur Rizespor’un Damjan Djokovic ile anlaştığını, sporcunun yarın Türkiye’de olacağını duyurdu. Tüm bu bilgilere dayanarak Damjan Djokovic transferinin olumlu yada olumsuz olarak yarın sonuçlanacağını söylemek mümkün.

Damjan Djokovic Kimdir?
Adı: Damjan Djokovic
Uyruk: Hırvatistan, Hollanda
Yaş: 30
Boy: 1.90
Ayak: Sol Ayak
Mevkii: Merkez orta saha, defansif orta saha, ön libero, on numara
Kulübü: CFR Cluj
Güncel Piyasa değeri: 1,6M€ (transfermarkt)

Yorum:
Sporcu ilk bakışta gol ve asist anlamında pek iç açıcı istatistikler sunmasa da, gittiği her kulüpte orta sahanın ağır yükünü çeken “görünmez kahraman” olarak göze çarpıyor. Sol ayaklı olmasının ve fiziğinin avantajını başarılı şekilde kullanan Hırvat orta saha oyuncusu uzun pasları, ceza sahası dışından kaleyi tehdit eden şutları, ihtiyaç olması durumunda duran topları kullanabilecek bir donanıma sahip olmasıyla diğer mevkiidaşlarından ayrılıyor. Daha önce birçok maçını izleyen scout şefleri Djokovic’in Türkiye Ligindeki her takımda oynayabileceği görüşünde birleşmiş durumda. Beşiktaş’ın başarılı orta saha oyuncusu Josef De Souza’ya benzetilen Djokovic’in, transfer olacağı kulübe büyük katkı vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: HABER MERKEZİ