Çaykur Rizespor'un en büyük yabancı hedeflerinden birisinin, Aston Villa'nın İsviçreli defans oyuncusu Philippe Senderos olduğu öğrenildi.

Yeşil- mavili takım stoper konusunda dev bir ismi kadrosuna katmak üzere. Atmaca'nın 1.88'lik stoperi Philippe Senderos ile görüştüğü ve bu görüşmelerde de olumlu aşamalar kaydettiği öğrenildi. İsviçreli oyuncu bugün Rize'ye gelerek şehri ve tesisleri dolaşacağı öğrenildi. Profesyonel futbol hayatına İsviçre'nin Servete takımında başlayan ve bu ekipte 26 kez forma giyen Senderos, ardından dünyanın sayılı kulüplerinde ter döktü ve bu kulüplerde de önemli işlere imza attı. İsviçre Milli Takımı'nda 46 kez oynayıp 5 de gol atan 30 yaşındaki stoper, İsviçre'nin en iyi savunmacıları arasında başı çekiyor. Senderos'a yıllık 1.1 Milyon Euro gibi bir rakam önerildiği ifade edilirken, Ç.Rizespor'a gelmesine muhtemel gözle bakılan bu oyuncuyu teknik patron Hikmet Karaman'ın kadrosunda görmek istediği öğrenildi.

Senderos müslümanlığı seçti

İsviçre Milli Takımı'nın defans oyuncularından Philippe Senderos, bir süre öncede İslam dinine geçtiği öğrenildi. İlahiyat mezunu olan ve müslüman olduğunu Manchester İslam Merkezi'nde açıklayan Senderos futbol dışında dini kitaplar okuduğunu belirtti. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ