Sezonun ilk yarısında başarılı bir takımları olduğunu söyleyen as başkan Ömer Ofluoğlu ikinci yarıda iyi performans göstermediklerini söyleyerek” Maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Bu sezon şampiyonluk bizden geçti” dedi.

Ç.Rizespor as başkanı Ömer Ofluoğlu ligin ikinci yarısında takımın gereksiz puanlar kaybettiğini söyleyerek” Kendi evimizde çok maç kaybettik. Ligin ikinci yarısındaki takımdan sanki eser yoktu kaybetmememiz gereken maçlar vardı. Hep keseden yedik. Şampiyonluğa oynayan bir ekibin bu kadar gereksiz puanlar kaybetmemesi gerekiyordu. Belli yerlerde yanlışlarımız oldu. Bu yanlışlık Rizespor un Rize de kadrolaşmamasından kaynaklanmış olabilir” dedi.

24 TRİLYON BORÇ VAR
Takım üzerinde ilgisiz kaldıklarını doğrulayan as başkan Ömer Ofluoğlu “ Yılbaşında kurulan Rizespor yatırım ve ticaret A.Ş dışında Rizespor derneği var. Tüm borçlar Rizespor Yatın ve Ticaret A.Ş nin, yılbaşından günümüze kadar 6 trilyon un üzerinde ödeme yapıldı. Rizespor un toplam borcu 24 trilyon kadar hedefimizde şampiyonluk vardı. Bank Asya liginden gelirimiz 2 trilyon dolayında. Süper ligde ise 10 trilyon un üzerinde elbette ki hedef süper ligdi ancak bu şansımızı kaybettik” dedi.

KULÜP OLUYORUZ
Birçok transfer hatasının geçmişte yapıldığını söyleyen as başkan Ömer Ofluoğlu yanlış transferlerin faturasının ağır olması nedeniyle yeni yönetimin kulüp olma yolunda daha temkinli ve daha sağlam adımlar atmak istediğini söyleyerek” Artık kulüpte her ödeminin bir belgesi var. Belli tasarruflara gidiyoruz. Aldığımız galibiyetlere yılbaşından sonra 600 milyar ödedik, ancak istediğimiz sonuçları bir türlü alamadık” dedi.

RİZE AĞIRLIĞI OLMAMASI HATA
Ç.Rizespor as başkanı Ömer Ofluoğlu takımın Rize ayağının olmadığını söyleyerek” Taraftarımız ve takım tesislerde kendileri ile ilgilenecek bir yönetici aramakla haklı. Ancak bunun maddi yanı var. Başkan maddi yönünü düşünerek Rize ayağında yönetici bırakmadı. Belki bu hata olarak görülebilir. Takımla birlikte her an tesislerde bir yöneticinin olması doğaldır. Belki bu takımın kötü gidişinin bir engeli olabilirdi. Rizespor Rize de belli yöneticilere teslim edilmeli.” dedi.

TARAFTARLA BÜTÜNLEŞEMEDİK
Uzun yıllardır takımın taraftara açılmadığını söyleyen as başkan Ömer Ofluoğlu “ Rize bir bütün olarak görülmeliydi. Yaklaşık 15 yıldır takım taraftarla bir araya gelmedi. Bu büyük bir eksiklik. Futbolcularımız ile yönetim Fındıklı ilçesinden İkizdere ye kadar olan bölgedeki tüm taraftarlarımızla kucaklaşmalıydı. Ancak uzun yıllar bu olmadı. Öncelikle taraftarımızla bütünleşmemiz gerekirdi, eksik yönlerimiz var. Gelecek sezon bu eksiklerimizi gidermeliyiz” dedi.

ALT YAPIYA AĞIRLIK VERECEĞİZ
Bu sezon şampiyonluktan uzaklaştıklarını söyleyen Ofluoğlu gelecek sezon için önemli projelere el atacaklarını söyleyerek” Asansör takım olmak istemiyoruz. Alt yapımızla birlikte lige ağırlığını koyacak bir ekip yaratmak istiyoruz. Gençlere vereceğimiz ağırlık la birlikte bölgemizdeki yetenekleri seçeceğiz. Rizespor tesis ve stat olarak hazır bir ekip artık takım olarak ta gelecek yıllara Rize ismini taşıyacak bir ekip kuracağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ