DAT: Yeni Şehir

HAKEMLER: Kuddisi Müftüoğlu, Mehmet Şahan Yılmaz, Baki Yiğit,

Ç.RİZESPOR: Ramazan, Sezer( 46 Çağrı),Evren, Koray, Volkan,Theo, Sertan, Mithat 85 Yunus Murat( D, Erkan( Dk 90 İlyas),Adu, Mehmet Al

 

TAVŞANLI LİNYİT SPOR: İbrahim, Tanju, Onur, Cemil, Mehmet Besler, Mehmet Akyüz, Emrah( 59 Debola), Fatih(Eran) 74 Erc, Ahmet, Mikai( Dk 87Soner), Davut

 

SARI KARTLAR: Ramazan, Evren,Volkan,Mehmet al( Rizespor) Mikail( Tavşanlı)

GOLLER: Dk 25 Mehmet Al( Penaltı) Dk 28 Adu, Dk 82 Çağrı ( Rizespor) DK 37 Mehmet Akyüz)

      Play of ta var olma mücadelesi içinde olan yeşil mavili ekibimiz zirvede 4 sırada yer alan Tavşanlıspor u ağırlarken 48 puanla 7 sırada bulunan Rizespor ligin bitimine 2 hafta kala 6 puan hesapları yaparak sahaya çıktı.

  Karşılaşmaya Rizespor hızlı başladı 6 dakika da Adu nun sert şutu kale direğinin az farkla üstünden auta çıktı.

16 dakika da Evren in kafa şutu üstten auta çıktı.

17 Dk da Mehmet Akyuz kaleci Ramazan ile karşı karşıya kaldı şutu kaleciden döndü, savunma topu çıkardı.

24 dakika da Evren in sert şutu Cemil in koluna çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi Mehmet Al penaltıyı gole çevirdi.

28 Dakika da Erkan soldan ceza alanına girdi ortaladığı topa Adu kafayı vurdu top filelerle kucaklaştı 2-0

36 dakika da konuk ekip atağında Mehmet Akyüz kaleci Ramazan i geçti boş kaleye topu gönderdi son anda Koray topu kornere çeldi.

37 Dakika da konuk ekip ceza alanı dışından Mikail ile serbest atış kullandı bu futbolcu topu Mehmet Akyuz e pas olarak verdi. Mehmet Akyuz un sert şutu Rizespor ağları ile buluştu. 2-1

42 dk da Mehmet Akyuz un serbest vuruşu son anda kaleci Ramazan topu kornere çeldi.

47 dk da Erkan soldan ceza alanına ortaladı Çağrı nin sert şutu üstten auta çıktı.

55 dk da Adu nun ara pasıyla  Erdkan ceza alanına girdi sert  vurdu top kaleci de kaldı.

83 DK da Çağrı ce.za alanı dışından sert ve plase bir vuruşla topu filelere gönderdi.


 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, galibiyetin kendilerini Play-off'a taşıyacağını belirterek, '3-1'i bulana kadar zor anlar yaşadık. Bu arada 3-4 gol pozisyonu kaçırdık. Bu golleri de bulsak çok daha farklı olacaktı. Aramızdaki iki averajda çok önemli. Play-off maçlarına çıkma yolunda. Üçüncü golden sonra takım zihinsel olarak rahatladı. Rakip psikolojik olarak çöktü. Bu galibiyet çok çok önemli bizim için. Bu maçta
alacağımız mağlubiyet bizi Play-off'un dışına itecekti. Şimdi iddiamız devam ediyor. Futbolcularımızı kutluyorum. Bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum' dedi.
Çaykur Rizespor'lu futbolcu Volkan, Spor Toto Süper Lig şanslarını sürdürmek istediklerini belirterek, 'Maça iyi hazırlanmıştık. Geçtiğimiz hafta kötü bir futbol oynayıp kötü bir sonuç aldık. Bu maça ise iyi hazırlandık. Deyim yerindeyse var olma maçıydı bizim için. Bu maçı alarak Spor Toto Süper Lig şansımızı sürdürmek istiyorduk ve galip geldik' diye konuştu. 
Çaykur Rizesporlu futbolcu Çağrı ise yaptığı açıklamada, 'Bugün benim attığım gol hiç önemli değildi. Üst üste aldığımız kötü neticelerden sonra böyle bir puana ihtiyacımız vardı. Biz sadece yolu uzattık. Biz iyi niyetli, kaliteli futbolculardan oluşan bir ekibiz. Ben kesinlikle bu sezon Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyorum' ifadelerini kullandı.
Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, farklı olabilecek bir maçı kaybettiklerini belirterek, 'Her iki takım açısından çok önemli bir müsabakaydı. Var olma adına, yola devam etme adına önemli bir müsabakaydı. Çaykur Rizespor'un ev sahibi olma avantajını kullanacağını biliyorduk. Argümanları da vardı. İlk yarı itibariyle kendi kurgumuzu sahalara yansıtarak pozisyonlar elde ettik. Bunları değerlendirseydik maç farklı olabilirdi. İkinci yarı daha kontrollü oynayan Rizespor, ikinci golü
yakaladıktan sonra kontrolünü sürdürdü müsabakayı kazandı' dedi.
Tavşanlı Linyitsporlu futbolcu Cemil ise yaptığı değerlendirmede, takımı geldiği nokta itibariyle başarı ile taşıdıklarını ifade ederek, 'Biz en başından beri bu ligin zor olduğunu biliyorduk. İyi de bir hava yakalamıştık. Ama son zamanlarda biraz stres yaptığımızı düşünüyorum. Bende dahil olmak üzere birkaç arkadaşımız hariç ilk kez bu ligde futbol oynayan futbolcularız. Ama buraya kadar gelmemiz, takımı iyi taşıdığımızı ve iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum' dedi. 

Tavşanlı Linyitsporlu Ercan da Bank Asya 1. Lig'in zor bir lig olduğunu ancak Play-off'a kalacaklarını kaydetti. Ercan, 'Bu yıl 8 takımın üst sıralara oynaması ligi daha da zorlaştırdı. Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Buraya puan için gelmiştik ancak puan alamadığımız için üzgünüz. Play-off şansımız halen devam ediyor. Bu maçı geride bıraktık. Önümüzdeki hafta Akhisar maçını kazanıp şansımızı sürdürmek istiyoruz' şeklinde konuştu. 

Editör: HABER MERKEZİ