Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Pazar Günü oynanacak olan Bank Asya 1. Lig takımları Çaykur Rizespor ile Boluspor arasında oynanacak olan maça gelecek taraftarların üst araması sırasında sigaralarına el konulacağını, sigara ile taraftarların stada alınmayacağını duyurdu.
 

Gençlik ve Spor Rize İl Müdürü Ömer Yılmaz düzenlediği basın açıklamasında, Bank Asya 1. Ligi 2. Haftası’nda Rize Stadı’nda Pazar akşamı oynanacak olan Çaykur Rizespor- Boluspor müsabakasında taraftarların stada üzerlerinde sigara ile alınmayacağını belirterek “Yeniz sezonda takımımız Rizespor kendi evinde ilk maçına çıkıyor. Bütün taraftarların takımımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. Ancak taraftarlarımızın mağdur olmamaları için stadyum girişlerinde yanlarında sigara bulundurmamaları gerekmektedir. Yapılacak kontrollerde tütün ve tütün mamullerine el konulacaktır. Stadyuma kesinlikle sigara ile girilemeyecektir. O nedenle taraftarlarımızdan üzerlerinde tütün mamulü bulundurmamalarını istiyoruz” dedi.

Spor yapılan alanlarda sigara içilmesinin doğru olamadığını belirten Yılmaz, “Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanunun ‘Tütün ürünlerinin yasaklanması’ başlıklı 2. Maddesi’nin 4. Fıkrası’nda ‘Açık havada yapılan her türlü spor, kültür- sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılamaz’ denilmektedir. Bizim yapacağımız bir şey yok. Yasayı uygulamak zorundayız” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ