Onursal Başkanlık payesi büyük bir başarı sonrası o başarının mimarına verilir. Rizespor bu yıl neyi başardı. Sayın  Şadan Kalkavan, Rizespor’un hangi başarısının mimari oldu.

Hey gidinin Rizespor’u son maçta galip gelerek, Bank Asya 1.Ligi’nde kaldı. Rize’de bayram havası yaşandı. Biz bu hallere kalacak kulüp, bunları hak edecek taraftar değiliz. Ağlanacak halimize seviniyoruz. 

Rizespor’un içinde bulunduğu durumdan kurtulması için Rize’yi seven ve bu uğurda hiç bir çıkar kaygısı olmaksızın mücadele edecek geniş tabanlı bir yönetim oluşturulmalı. 

Bu model tutmadı

Rize Spor Yatırım Aş. modeli Rizespor’a uygun değildir. Bu model tabana yayılmadıkça birileri çıkar kongrede muhalefet yapanlara “Ne konuşuyorsun biz parayı verdik. Aş. Ye girdik. Sende para ver gir söz hakkın olsun” der.  

Rizespor’un tek Onursal Başkanı  Mehmet Cengiz’dir.

26 kişilik Rize Spor Yatırım Aş.Yönetim Kurulu bir araya gelecek, Rizespor’ a başkan seceçek ve bu isim Rizespor’u yönetecek. Bu durum dünyada söz sahibi olan Rizelilerin yapısına uygun değildir. Rize Spor Yatırım Aş. Toplandı. Rizespor’u bu duruma getiren, Rizespor camiasının isyanına karşın “Ulvi Suvarioğlu’nun arkasında ben varım” diyen Sayın Metin Kalkavan’ı adeta ödüllendirerek yeniden başkan seçti. Rize Spor Yatırım Aş. Bununla da kalmayıp Sayın Şadan Kalkavan’a Onursal Başkanlık payesi verdi. Sanki Rizespor, büyük başarılar elde etmiş Sayın Kalkavan’a buna büyük katkı sağlamışta kendisine paye veriyorsunuz. Onursal Başkanlık payesi bir başarı sonrası başarının mimarına verilir. Rizespor’un tek onursal başkanı bunu fazlası ile hak eden Mehmet Cengiz’dır. Eğer bir paye verilecekse bunu hak edecek ikinci adam Ekrem Cengiz’dir. Birilerini onurize edeceğinize Rizespor’un önünü açın. Daha çağdaş düşünün. 

Değişmeyen tek şey yönetim anlayışı

Rizespor’da son on yılda tam 25 Teknik Direktör görev yaptı. Bu isimler içinde tam yetkili olarak göreve gelen Rizeli tek isim yardımcılığını Hasan Vezir’in yaptığı Oktay Çevik’tir. Hasan Vezir Teknik Direktörlüğe getirilirken bir anda hesaplar değişti. Oktay Çevik Teknik Direktör, Hasan Vezir’de yardımcısı oldu. Oktay Çevik Teknik Direktör, Hasan Vezir Antrenör ikisi de yıllarca çalıştığı ekibini oluşturamadı. Bu ikili ayrılınca beklenen açıklama geldi: “ Biz öze dönüşü denedik. Tutmadı. Bu söze dönüş değildi. Rizespor asıl öze dönüşü şimdi gerçekleştirmeli ve kendi değerlerine sahip çıkmalıdır. 

Rizespor, Rizeliye rağmen değil, Rizeli ile el ele vererek yönetilir

Rizespor yöneticileri eleştirilere kulak vermelidir. Rizeliye rağmen değil Rizelilerle el ele Rizespor yönetilir ve başarılı olunur. Rizespor’da sorunlar dev bir panelle masaya yatırılmalıdır. Bu panelde taraftar temsilcileri, Rize’yi yönetenler, dernekler sorunları ortaya koymalı ve çözüm önerileri aramalıdır.

Bir toplantıda daha önce Rizespor Başkanını yönetimi sayısız defa eleştiren isimler ve Sayın Başkan Metin Kalkavan Rizespor’u konuşuyor. Başkan “Rizespor Bank Asya’nın Fenerbahçe’sidir?” diyor. Ben sorular soruyorum. Daha önce başkanı ve yönetimi eleştiren o isimler adeta başkana methiyeler yağdırıyor. Basın haksız güçlüde olsa karşısında haklı zayıfta olsa yanında olmalı. 

Günaydın Sayın Kayıhan

Teknik Direktör Ümit Kayıhan : “Futbolcuların internet ortamları tehlikeli boyutlardaydı. Medya ile bağlar tamamen kopmuştu. Ne kadar düzeltmeye çalışsak ta istediğimizi elde edemedik. Takım olmayı başaramadığımız ve arkadaşlık ortamını sağlayamadığımız için başarılı olamadık. Başarı için Rizeli futbolculara ihtiyacımız var. Taşıma su ile, şehir kabullenmeyen futbolcularla başarıyı yakalayamayız” diyor.

Hocanın bu sözlerini biz hep dillendirdik. Ama dinleyen olmadı. Hocanın da bu anlamda bir uğraşını göremedik. Şimdi bunları söylemesinden öte bu uğurda mücadele vermeli, ortaya icraat koymalıdır. Sadece Rizeli futbolcu değil bu Rizeli Teknik Direktör olmalı. Takım Rize şehri ile bütünleşmelidir. Bu bağlamda Rizespor Dergisi pencere görevi görüyordu. Bu pencereyi de şimdiki yönetim kapadı. Çaykur Rizespor son 2 yılda 27 futbolcu transfer ederken, 26 futbolcu ile yollar ayrılmış. son iki sezonda 6 hoca görev almış. Hangi her şey değişmiş bir tek yönetim anlayışı değişmemiş. 

Rizespor taraftarı  vefalıdır

Rizespor taraftarının günahı  nedir. Öyle arkadaşlar var ki elinde avucunda bir şey yokken deplasman maçlarına bin bir çile ile gidiyor ve takımı yalnız bırakmıyorlar. Bunlar gözümüzün nurudur. Bu gençlerin kıymetini bilmeliyiz. Onları asla “Taraftarlar Derneği Başkanı” şeklinde kartvizit bastırıp, onu skaynerde tarayıp fecabooka asan, türbinlerde tek başına çektirdiği fotoğrafı internet sitelerinde koyduranlarla bir tutmayalım.

Rizespor Başkanı Metin Kalkavan’in sezon sonunda Maalesef biz de ne olduğunu anlamadık. Bu sezon, böyle oldu. Çektirdiğimiz sıkıntılar için camiadan özür dileriz'' şeklinde açıklaması oldu. Evet Sayın Başkan sezon boyunca yaptığınız icraatlar ve açıklarlarla ( “Rizespor, Bank Asya’nin Fenerbahçesi’dir” gibi ) futboldan anlamadığınızı ortaya koydunuz. Eleştirilere kulak verin ( En çok eleştiren Sayın Alahatin Onay’ın haklılığını umarım anlamışsınız) ve gelecek sezonda yine bize hüsran düşmesin.

Editör: HABER MERKEZİ