Faik BAKOĞLU

Kupada 6 maçta 5 galibiyet ve bir beraberlik elde ederek yenilgisiz yoluna devam eden Yeşil Mavililer toplam olarak da tam 750 bin dolar kazandılar.

Süper ligden düşmeme savaşı veren Çaykur Rizespor, Fortis Türkiye Kupası'nın ilk ayağında Rize'de Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'u 3–1 yenerek grup maçlarına katılma hakkını elde etmişti.

A Grubu'nda Beşiktaş'ı İstanbul'da 2–1 yenen Rizespor, Başkent'te Ankaraspor ile 0–0 berabere kalırken MKE Ankaragücü ve Diyarbakır Diskispor'u da Rize'de 1–0 yenip topladığı 10 Puanla yenilgisiz grup lideri olarak çeyrek finale yükselme hakkını elde etmişti.

Çeyrek finalin ilk maçında Beşiktaş'ı Anderson'un tek golüyle 1–0 yenerek yarı finalist olma şansını yakalayan Ç. Rizespor, Fortis Kupası'ndaki bu başarılarından dolayı da Futbol Federasyonu'ndan toplam 750 bin dolar almaya hak kazandı.

Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Muhammet San, Futbol Federasyonu'ndan alınan söz konusu primin ise Yeşil Mavili futbolculara ve diğer görevlilere dağıtıldığını açıklandı.

Fortis Bankası'nın sponsor olması üzerine Türkiye Kupası son üç yıldır maddi yönden çok cazip hale geldi. Fortis Türkiye Kupası'nın yönetmeliğine göre her galibiyete 100 bin, beraberliğe ise 50 bin dolar başarı primi veriliyor. Ayrıca çeyrek finale çıkan takımlara ekstra olarak 200 bin, yarı finale yükselen takımlara 500 bin ve finalist takımlara da birer milyon dolar veriliyor.

Çaykur Rizespor'da gerek Saffet Susiç ve gerekse yerine göreve getirilen Teknik Direktör Erdoğan Arıca da Fortis Kupası'ndan önce Çaykur Rizespor'un asıl hedefinin Süper Lig olduğunu beyanlarında sürekli öne çıkardılar.

Editör: HABER MERKEZİ