3.Lig’e Terfi maçlarının Rize Grubunda oynanan yarı final maçlarında rakiplerini yenen Erzincanspor ve Sivas 4 Eylül Belediyespor finalde karşılaşacak.

        Yarı Final maçları Rize Ekrem Orhon Stadı’nda 14.05.2010 tarihinde saat 13:00 ve 15:30’da oynandı. Hava açık, güneşli ve sıcaklık 23 derece civarında, nem oranı % 60 civarında, hafif esen meltem rüzgarı bu güzel havaya ayrı bir tat katıyor. Günün ilk maçında Erzincanspor ile Giresun Espiyespor karşılaşıyor. Maçı İbrahim Karaca, Fethi Kayış, Yasin Delihasan üçlüsü yönetiyor. Tribünde çok sayıda Espiyespor taraftarı takımlarını desteklemek için yerlerini almış durumda. İlk tehlikeli atak Espiyespor tarafından geliştirildi. Doldurma vuruşta top Erzincanspor kalecisinde kaldı.11.dakikada Erzincan takımının defans hatasını Espiyesporlu oyuncular değerlendiremedi. Erzincanspor ilk tehlikeli atağını 19. dakikada gerçekleştirdi, 30 metreden vurdukları şut az farkla auta çıktı.20,33,34. dakikalarda Espiyespor’un mutlak gol atakları başarısızlıkla sonuçlandı.35’te nadir gelişen Erzincan atağında sert vuruş Espiyespor kalecisinde kaldı.38.dakikada Erzincanspor’un frikik atışında top kaleci tarafından kornere çelindi, akabinde korner atışından gelen topu Espiyespor defansı uzaklaştırdı. 43 ve 45. dakikalarda yine Espiyespor’lu oyuncular beceriksizliklerine devam ederek gol atmayı başaramadılar. İlk yarı 0-0’lık sonuçla sona erdi.

           İlk yarıda Espiyespor kelimenin tam anlamı ile yerindeyse gol kaçırma şampiyonu oldu. Baskılı oyunlarını golle süsleyemediler. Erzincanspor ise oyunu ilk dakikalarda kendi yarı sahasında kabul ederek rakip takımı tarttı. Kotrataklardan gol bulmaya çalıştı

          İkinci yarının hemen başında 46.dakikada Erzincanspor’lu oyuncu uygun pozisyonda topu kaleciye teslim etti.50. dakikada Erzincanspor’lu forvet oyuncusu Espiyespor’un defans oyuncularının ikincisinden sıyrılırken kendini bir anda yerde buldu ve orta hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Erzincanspor’lu Vasfi kaleciyi ve topu farklı köşelere göndermek suretiyle Erzincansopr’u 1-0 öne geçirdi.52. dakikada bu dakikaya kadar   sayısız fırsatları kaçıran Espiyespor bu dakikada yine kaleci ile karşı karşıya kaldığı  pozisyonda mutlak bir golü daha kaçırdı.60’ta Erzincanspor korner atışında kafa ile topu kaleye gönderdiler, kaleciden seken top üst direkten geri geldi ve defans tarafından uzaklaştırıldı.70. dakikada Espiyespor’lu oyuncunun düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı atan futbolcu topu Erzincanspor kalecisine nişanlayarak takımını bir golden etti.89. dakikada Espiyespor’lu oyuncu kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçta başka gol olmayınca Erzincanspor, sayısız gol fırsatlarını değerlendiremeyen Espiyespor’u 1-0 yenerek final oynamaya hak kazandı. Espiyespor’a yazık oldu diyebiliriz. Maçı izleyen çok sayıda Espiyespor taraftarı kaçan sayısız gollerden sonra takımlarının mağlup olmasıyla kahroldular. Hakem triosu bu maçtan bizden 10 üzerinden 8.5 puan aldı.

         Günü ikinci maçı,  bir önceki maçını 10-0 gibi farklı bir skorla geçen Sivas 4 Eylül Belediyespor ile rakibini çok çekişmeli ve zorlu bir maçtan sonra 2-1 ile yenen Erzurum Büyükşehir Belediyespor arasında oynandı. Bu maçı Rize Bölgesi tecrübeli hakemlerinden Abdullah Kalafatoğlu’nun önderliğinde Süleyman Baş ve Mehmet Coşkun üçlüsü yönetti. İlk tehlikeli atak 10. dakikada Sivas 4 Eylül Belediyespor tarafından geliştirildi. Çok cılız gelen top Erzurum takımı kalecisinde kaldı.15. dakikada Erzurum BB’li oyuncunun 35 metreden çok sert ve nefis vuruşu çok az farkla bir karış gibi üstten auta çıktı. 20. dakikada ani gelişen Sivas takımı atağında sağdan çıkarılan ortaya akıl dolu bir aşırtma vuruş yapan Veysel takımını 1-0 öne geçirdi. Sivas 4 Eylül Belediyespor :1 Erzurum Büyükşehir Belediyespor 0.

Sivas takımının 35. dakikada geliştirdiği atakta top kalecinin ayaklarından geri geldi fakat kötü vuruşla tamamlamaları sonucu bir golden oldular. İlk yarıda başka gol olmayınca Sivas 4 Eylül Belediyespor 1-0 üstünlükle soyunma odasına gitti.

        İlk yarıda iki takımda dengeli ve atağı düşünen bir futbol anlayışı sergilediler. Sahada yerden ayağa top yaparak oynamayı benimseyen bir Sivas takımı vardı. Erzurum takımı ise daha çok uzun toplarla ve az kişi ile hücum ederek gol aramayı oyun anlayışı olarak sahaya yansıttı. Erzurum daha çok gol pozisyonu yakaladı fakat biraz da şanssızlığından gol atmayı beceremedi.

         İkinci yarıya hızlı başlayan Sivas 4 Eylül Belediyespor 48. dakikada soldan yapılan bir ortaya vuran Ahmet Hamdi’nin topunu kale çizgisi üzerinde kontrol edemeyen Erzurum BB’nin kalecisi topu elinden kaçırması sonucu kale çizgisini bir karış geçerek yan hakemin orta sahaya kendi çizgisinden koşması ile orta hakem de ona uyarak golü geçerli saydı. Maç Sivas takımı bu golle 2-0 öne geçti ve rahatladı. Bu dakikadan sonra kontrolsüz saldıran Erzurum takımı defansında zaman zaman açıklar vermesine rağmen Sivas takımı bu fırsatları değerlendiremedi.70. dakikada Sivas takımını sol açık oyuncusunun sert şutu yan ağlarda kaldı.72’de Erzurum BB’li oyuncu rakibine sert girince orta hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırılarak oyun dışında kaldı. Zaten yenik oynayan Erzurum takımı bir de bu kırmızı kartla 10 kişi kaldı.80 ve 84. dakikalarda oyundan iyice düşen Erzurum takımının bu düşüşüne ataklarla cevap veren Sivas 4 Eylül Belediyespor’lu oyuncuların çektikleri sert şutlar az farkla yandan autla sonuçlandı. 90’da yine Sivas takımın atağında top üst direğe çarpıp auta çıktı. Maçta başka gol olmayınca Sivas 4 Eylül Belediyespor Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u 2-0 yenerek finalde Erzincanspor’un rakibi oldu. Maçı  yöneten hakem triosu doğru çaldıkları düdükleri ile ve yerinde müdahaleleri ile bizden 10 üzerinden 8.5 puan aldılar.Maçta galip gelen Sivas 4 Eylül Belediyespor’lu futbolcular, teknik heyet ve idareciler maçı izlemeye gelen tribündeki çok az sayıda taraftarları ile bütünleşerek galibiyeti doyasıya kutladılar.

         Ekrem Orhon Stadı’nın daha önceki yazılarımızda da değindiğimiz gibi maç seyrine imkan tanımayan tribünü yine bu maçlarda gündeme geldi. Uygun olmayan bu stat topların çok dışarı kaçması sonucu en azından oyundan yaklaşık 10 dakikayı çalmaktadır.Tribün tarafında evi bulunan bir yaşlı amca ile maç aralarında sohbet etmemizle kendisinin çok mağdur olduğunu söyledi ve yetkililerden sorununa çözüm bulmalarını istedi.Bin bir emekle yaptığı sebze bahçelerinin düşen toplardan heba olduğunu ve tel örgülerin daha da yükseltilmesi ile en azından bu sorununun geçici olarak giderilmesini yetkililerden talep etti.Gerçekten bu stat maç oynamaya uygun değil ve neden Çayeli veya Güneysu Statlarında maçların oynatılmadığının haklı olarak sorma hakkını kendimizde buluyoruz ve yetkililerden bu konuda tatminkar bir açıklama bekliyoruz.Kamuoyunun da beklediği bu açıklamayı umarız yetkililer yaparlar.

          Bu sonuçlardan sonra final maçının adı belli oldu ve 16.05.2010 tarihinde Rize Atatürk Stadı’nda saat 14:00’da Rize Grubunda 3.Lig’e terfi maçlarının finalinde Erzincanspor ile Sivas 4 Eylül Belediyespor karşılaşacak. Her iki takıma şimdiden başarılar diliyoruz.

Haber-Foto : Rıza KAMİL

 

Editör: HABER MERKEZİ