2021-2022 Lütfü Kopuz Sezonu Süper Amatör Ligi, 14 hafta süren mücadelelerin ardından sona erdi. Ligin sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan 4 takım için Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play-Out eşleşmesi gerçekleştirildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geçtiğimiz yıl içinde hayatını kaybeden Kopuzlar Vakfı Veliköyspor Kulüp Başkanı Lütfü Kopuz'un adına ithaf edilen Rize Süper Amatör Ligi sezonu, iki grupta toplam 12 takımın mücadelesine sahne oldu.

A Grubunda Pazar Form Fitness takımı 36 puanla namağlup lider olurken ikinci 30 puanlı Büyükköyspor oldu. B grubunda ise Kopuzlar Vakfı Veliköyspor 36 puanla namağlup lider olurken ikinci 28 puanla Kalkanderespor oldu. A Grubunda Tunca Belediyespor, B Grubunda ise Çamlıhemşin Belediyespor, ligden çekildiğinden dolayı Rize 1. Amatör Küme Ligine düştüler.

Rize Süper Amatör Ligi'nin En'leri

A Grubunda Lider Pazar Form Fitness ve Büyükköyspor 46'şar gol atarak sezonun en fazla gol atan takımları olurken, Pazar ekibi kalesinde 7 gol görerek en az gol yiyen takım oldu. En çok gol yiyen takım 45 golle Kirazdağıspor olurken, Kirazdağı ekibi 16 golle ise grupta en az gol atan takım oldu.

B Grubunda ise grup ikincisi Kalkanderespor 49 golle en fazla gole imza atan takım oldu. En az gol yiyen takım ise 6 golle lider Kopuzlar Vakfı Veliköyspor oldu. Kalesinde en çok gol gören takım 57 golle Çayeli Madenlispor olurken, Madenli ekibi aynı zamanda 19 golle en az gol atan takım oldu.


Play-Out eşleşmeleri belli oldu

Öte yandan ligin bitmesi sonucu BAL Ligi Play-Out müsabakasını oynamaya hak kazanacak takımın belirleneceği Süper Amatör Yarı Final eşleşmeleri de belli oldu.

Şenol Birol Amatör Futbol Tesisleri’nde Futbol İl Temsilci Yardımcıları Tarkan Mamati, Okan Bakırcı ve Kulüp Yetkililerinin hazır bulunduğu kura sonuçlarına göre 2 ayaklı oynanacak olan yarı final ilk müsabakaları 26-27 Mart’ta başlayacak.

K.V. Veliköyspor - Büyükköyspor (İlk Maç Şenol Birol Kompleksi)
Kalkanderespor - Pazar Form Fitnesspor (İlk Maç Kalkandere İlçe Stadı)

Kaynak: Rize Haberleri

Editör: HABER MERKEZİ