Dilek ASLAN

Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün desteği ile Milli eğitim Müdürlüklerince organize edilen Liseler arası Gençler Futbol grup birinciliği müsabakaları başladı.

Ekrem Orhon futbol sahasında gerçekleştirilen müsabakalar öncesi bir açılış töreni düzenlendi. Törene Milli eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, gençlik ve Spor Rize İl Müdür vekili Feyzullah dereci, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kalender, Ekrem Orhon tesisler amiri Rahmi Arslan Futbol Rize il Temsilcisi Sabri Sürücü ile çok sayıda temsilciler idareciler katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik sosyal ve sportif etkinliklere katılan tüm okulları kendi düşüncesiyle birinci olarak gördüklerini ifade ederek “Bu etkinliklere ne kadar zor şartlarda hazırlanıldığını biliyorum. Ülkemizin çeşitli illerinden kalkıp buralarda yarışmalara katılıyorsunuz. Bana göre bu başlı başına birinci olmaktır. Hepiniz benim düşüncemde birincisiniz. Tüm Takımlarımıza başarılar dilerim” diye konuştu.

Öte yandan oynanan günün müsabakalarında Trabzon temsilcisi Trabzon Spor Lisesi takımı rakibi Artvin Ekibi Hüseyin Gürkan Lisesini 3–2 yenmeyi başarırken Giresun Temsilcisi Giresun Lisesi Erzincan temsilcisi Erzincan Lisesini net skorla 3-0 mağlup etti. Günün son maçında ise Sivas temsilcisi Sivas Lisesi Gümüşhane temsilcisi A.Fuat Kadirbeyoğlu Lisesini 2–1’lik skorla geçti.

Türkiye birinciliği öncesi grup eleme müsabakalarında yarın Bayburt-Sivas, Artvin Giresun, Trabzon Erzincan temsilcilerinin yapacağı maçlarla devam edilecek. Öte yandan 8 Martta yapılacak Final müsabakaları ile grup birincisi belirleneceği öğrenildi. Burada yapılacak müsabakalarda başarı gösteren iki takım yari final müsabakalarına katılma hakkı elde edecek.

Editör: HABER MERKEZİ