SAĞLAM TEMELLER
Arkasına büyük bir desteği alıp kurulan Rizespor Futbol Yatırımları Tic. A.Ş.’de Başkan Vekili Metin Kalkavan, amaçlarının Çaykur Rizespor’un geleceğini kurtarmak olduğunu belirterek, “Çaykur Rizespor bu güne kadar bazı kişilerin sırtından bir yerlere gelmiştir. Artık Rizespor’u kanbur olmaktan kurtarmak, geleceğini sağlam temeller üzerinde kurmak için şirketleşmesi zorunludur” dedi.
 
HİSSE DEVRİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle Rizeli işadamları olarak bir araya gelip bu şirketi kurduklarını kaydeden Kalkavan, “Bu şirketi kurma sürecinde çeşitli ülkelerden futbol kulüplerinin şirketlerini inceledik. Türkiye’den de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor şirketlerini araştırdık. Beşiktaş Futbol A.Ş. modelinin kendimiz için en hayırlı olacağını düşünüp ona göre bir tüzük hazırladık. Tüzüğümüzün bence en önemli maddesi, şirket ortağı olanlar, bu hisseleri ikinci şahıslara devredemeyecek olmasıdır” dedi.
 
ONAY ŞART
Metin Kalkavan, Çaykur Rizespor’un şu anda 17 milyon 350 bin lira borcu bulunduğunu belirterek, “Rizespor’u Anadolu’ya örnek olacak bir şirket haline getirme çalışması içerisindeyiz. Haftaya yapılacak olan olağanüstü kongrede delege Rizespor Derneği’nin futbol branşını Rizespor Futbol Yatırımları Tic. AŞ’ye devrini onaylaması gerekiyor. Bu onay çıktıktan sonra Rizespor yönetimi oluşturulacaktır” dedi. (karadeniz)
Editör: HABER MERKEZİ