Bank Asya 1. Ligi'nin 3. haftasında Çaykur Rizespor, evinde ağırladığı Orduspor'u sağanak yağış altında oynanan maçta tek golle geçerek haftayı 3 puanla kapattı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Metin Diyadin, olumsuz hava şartları altında oynanan maçı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sağanak yağmurun her iki tamı için de futbol oynamayı iyice zorlaştırdığını belirten Diyadin, 'Maçın başında yağan şiddetli yağmur sahayı çok kötü bir duruma getirdi. Bu sahada top oynayıp üç pas yapmak mümkün değildi. İki takım da iyi mücadele etti. Birkaç kontra atak yakaladık. Nihayetinde golü bulduk. Bu sahada golü bulduktan sonra ancak skoru koruyarak maçı kazanabilirdik. Oyuncularım da bunu başardı' dedi.

Orduspor Teknik Direktörü Ahmet Abaydın ise skorun maçın hakkını yansıtmadığını dile getirerek şöyle konuştu: 'Çok sansız bir akşam yaşadık. İki takım da olumsuz hava şartları nedeniyle gerçek futbollarını ortaya koyamadılar. Oyunun başında bir kaza golü yedik. İkinci yarı tamamen sahanın hakimi bizdik. Rizespor'u sahadan sildik. Maalesef futbolun yapısı bu. Maçı kaybettik. Maçın hakkı bu olmamalıydı.'

Çaykur Rizesporlu futbolculardan Mustafa, zor koşullarda oynanan maçı hak ederek kazandıklarını belirtirken, Okan maçın başında buldukları golle avantajlı duruma geçtiklerini ve bu avantajı maçın sonuna kadar koruyarak sahadan 3 puanla ayrılmayı başardıklarını ifade etti.

Ordusporlu İlker ise maçın hava şartlarından dolayı ertelenmesi gerektiğini söyledi. Mor-beyazlı futbolcu, 'Federasyona lafım yok ama böyle bir havada, böyle bir zeminde futbol oynanmaz. Ben maç ertelenir diye düşündüm ama hakem maçı ertelemedi' derken, maçın son dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalan Muhammed 'O pozisyonda kırmızı kartlık bir durum yoktu. Kararı çok ağır olarak nitelendiriyorum. Biz nasıl profesyonel futbolcuysak, işimiz nasıl ki sadece futbol oynamaksa, hakemlerin de profesyonel olma zamanı geldi' diye konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ