Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mahmut Özgener, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade verdiği savcılıkça serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen Özşener'in ifadesi, savcı İsmail Göktürk tarafından alındı.

Yaklaşık 16.30 sıralarında başlayan ve 5 saat süren ifade alınma işleminin ardından Özgener, savcılıkça serbest bırakıldı.

Özgener İstanbul Adliyesinde hakim ve savcıların kullandığı kapıdan çıkışı sırasında basın mensuplarını görmesi üzerine, ''İyi geceler'' diyerek arka kapıya yöneldi.

Basın mensuplarının da bu kapıya yönelerek görüntü almak istemesi ve sorular yöneltmesi üzerine yoğun kalabalığın arasından güçlükle kendisini bekleyen araca ulaşan Özgener adliyeden ayrıldı.

 

TAYFUR HAVUTÇU, İBRAHİM AKIN VE İSKENDER ALIN'IN SORGULARI SONA ERDİ
Sabah erken saatlerde gözaltına alınan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri sona erdi.

HASAN YENER VE TEMEL KAZANCIOĞLU SERBEST BIRAKILDI
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile idari menajeri sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Trabzonsporlu yöneticiler Hasan Yener, Recep Denizer ile Temel Tarık Kazancıoğlu ve kulübün idari menajeri Caner Çuvalcıoğlu'nun sağlık kontrolü yapılmıştı.

Hastanede işlemleri tamamlanan 4 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geri götürüldü. Burada sorguları sona eren Trabzonspor Kulübü'nün yöneticileri Hasan Yener ve Temel Kazancıoğlu serbest bırakıldı.

SERDAL ADALI VE TAYFUR HAVUTÇU DA GÖZALTINDA
Futbolda 'Şike Soruşturması' kapsamında ifade vermek için çağrılan Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktör Tayfur Havutçu, gözaltına alındı.

Beşiktaş'ın Avusturya kampında bulunan yöneticisi Serdal Adalı ile teknik direktör Tayfur Havutçu, ifade vermek üzere dün İstanbul'a çağrılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne garaj kapısından giriş yapan Beşiktaşlı Serdal Adalı, ''Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak'' dedi. 

İBRAHİM AKIN VE İSKENDER ALIN GÖZALTINDA
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın da sabaha karşı gözaltına alındı.

İbrahim Akın ve İskender Alın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'ye götürüldü. İki futbolcu, emniyete gitmeden önce Haseki Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Dün sabah saatlerinde eski Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Levent Kızıl, Ankaragücü kalecisi Serdar Kulbilge, eski Türkiye Futbol Federasyonu başkan danışmanı Mümtaz Karakaya  gözaltına alınan ilk isimler oldu. Bu isimleri Bodrum'da bulunan eski federasyon yöneticisi Ufuk Özerten ve yine futbol federasyonu çalışanı Seyit Kalender takip etti.

Editör: HABER MERKEZİ