Bank Asya 1. Lig'de zirveyi zorlayan Çaykur Rizespor hafta sonu evinde oynayacağı Altay maçı hazırlıklarına başladı. Akhisar Belediye Gençlikspor galibiyetinin ardından 1 gün izin kullanan Çaykur Rizespor'da futbolcular bugün Çaykur Rizespor Tesisleri'nde Teknik Direktör Ümit Kayıhan nezaretinde yaptıkları antrenmanla Altay maçı hazırlıklarına başladı.

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Süper Lig'e çıkmak için içeride ve dışarıda kazanmaya devam etmek zorunda olduklarını belirterek, 'Ligde 7 maç kaldı. Bu da 21 puan eder. Geçen haftaki Akhisar galibiyeti kayıplarımızın bir kısmını örttü. Ama deplasman galibiyeti bizim için önemli bir virajdı. Çünkü dışarıda kazanamadığımız gibi gol bile atamıyorduk. Bunu kırdık ve ikinci yarıdaki ilk deplasman galibiyetini almış olduk. Ancak bu yeterli değil. Çünkü bizim hedeflediğimiz bir puan barajı var. Onu yakalamamız içerideki maçlarımızı kazanıp deplasmanlardan getireceğimiz galibiyetlere ihtiyacımız var. Gerçeğe baktıklarında ise üst sıraları zorlayan rakiplerimizden geri durumdayız. Çünkü maç fazlamız var. Biz var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü bir dönemeçteyiz. Lig'in 3'te 2'lik bölümü bitti. Az bir bölüm kaldı. Bu az olan bölümde en az hata ve en az puan kayıpları ile ligin sonuna kadar devam etmek zorundayız. Elbette tüm rakiplerimizi yakından takip ediyoruz ama biz sadece kendimizden sorumluyuz. Tüm maçlarımızı kazanmak için oynayacağız. Altay maçını da taraftarımızın desteğiyle kazanacağız' dedi.

Çaykur Rizesporlu tecrübeli futbolcu Koray ise yaptığı açıklamada, 'Son haftalar yaklaştı. İlk iki de yer bulmak istiyorduk. Başardık. Bunu devam ettirmek için deplasmanda da galip gelmemiz gerekiyor. Bundan sonra iyi oynamaktan çok mühim olan galibiyet. Bir seri yakalayacağımızı düşünüyorum. Devamı gelir diyorum' dedi.


Editör: HABER MERKEZİ