İyiderespor’un web sitesinden yapılan açıklamada; Terfi maçı öncesi kaybettiğimiz iki genç arkadaşımızla başlayan olumsuzluklar ve de şampiyonluğun son haftada kaybedilmesine şimdi de başkan ve yönetim kurulunun istifası eklendi. Son üç gündür ulaşamadığımız kulüp başkanına dün yaptığımız görüşme sonrası olayı doğrulayıp yönetim kurulu ile istifa kararı aldıklarını belirtti. Bu olaylar eskiye dönüş gibi algılanmaya başlandı İyiderespor üç yıl öncesi gibi kaderine terk edilmiş heyecanını kaybetmiş olmayan bir kulüp mü olacak. Hal bu ki üç yıl önce her şey ne kadar da güzel başlamış heyecan dorukta başarıların gelmesi ile her şey iyiye gidiyor herkes İyiderespor’dan ilgi ve sevgi ile bahsediyordu. Ama şimdi gelinen durum sanki maziyi hatırlatır gibi oldu. İnşallah herkes bu olumsuzluklardan en az zararla kurtulup İyideresporumuz güzel günlerine geri döner.

Kulüp başkanımız Sayın SAFFET METE ile yaptığımız telefon görüşmesinde; evet istifa kararı aldığımız doğrudur ama bu istifanın son maçın kaybedilmesi ile hiç bir alakası yok çünkü bu sezon başında biz yönetim kurulu ile birlikte takımımız 3.lige çıksa da çıkmasa da mayıs ayında kongre kararı alıp bu işi bırakacaktık. Çünkü hedeflediğimiz süre dolmuştu ve bu kulübün kimsenin tapulu malı olmadığını göstermek ve herkesin önünü açmak için zaten bırakacaktık. Kısmet olayların gelişmesi bu kararı daha öne çekti.Biz üç yıl içinde İyiderespor’u hak ettiği yerlere getirmek için büyük mücadele verdik ve İyideresporumuzu Rize’de ve Karadeniz’de tanınır bir kulüp yapmak için uğraştık ve bugün geldiğimiz noktada kendimizi başarılı buluyoruz. Bu sezon çok iddialı başladık çünkü geçen sezon final oynayan takımı koruyup üzerine dokuz tane yeni futbolcu kardeşimizi kattık. Ama olmadı futbolun güzelliği de bu her halde şu anda bütün borçlarımızı toparlayıp çoğunu hallettik. Kulübün 35 000,00 ytl borcu bulunmaktadır. Kongreye kadar bunu da halledip gelecek yönetime borçsuz ve 400.000.00 ytl değerinde ve de malzemesi ile bir kulüp bırakacağız. Biz bu kulübü kapanmış hiç bir şeyi olmadan teslim aldık ama şu anda her şeyi olan tam bir kulüp teslim edeceğiz. Kimse de istifamızı yanlış anlamasın kulübümüz amatör ama biz bütün işlerimizi profesyonelce yaptık çok yorulduk hem de çok dinlenmemiz lazım.

Şimdiden gelecek yeni yönetime başarılar diliyoruz. biz bu görevi de bıraksak yeni gelecek arkadaşlarımıza bir İyidereli olarak her türlü yardım ve desteği sonuna kadar vereceğiz. Bizi üç yıl içinde yalnız bırakmayan taraftarımıza bizle üç yıldır mücadele veren futbolcu kardeşlerimize ve teknik ekibimize, arkamızda devamlı dağ gibi duran Sayın ilçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza ve de bütün İyiderelilere teşekkür ediyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ