Başta Trabzonspor ve Çaykur Rizespor olmak üzere Bank Asya 1. Lig ve 2. Lig Klasman Grubu'nda mücadele eden Karadeniz takımları, bu sezon oldukça kötü bir performans sergiliyor.

2007-2008 sezonunda Türkiye liglerinde mücadele eden Karadeniz Bölgesi takımları, oynadıkları liglerde ya orta sıralarda tutunma ya da kümede kalmak için gayret gösteriyor. Karadeniz Bölgesi'nde futbol, Trabzonspor'un 1697 yılında o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi'ne çıkmasıyla birlikte ivme kazanmıştı. Bordo-mavili renkleriyle Anadolu'dan çıkarak herkesin sevgisini kazanan Trabzonspor, Karadeniz'de futbola da ayrı bir hava katmıştı. İstanbul takımlarının şampiyonluklara ambargo koyduğu yıllarda 6 1. Lig şampiyonluğu, 7 Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Kupası ve daha bir çok kupayı da alarak Anadolu'da devrim yapan Bordo-mavili takım, yeni kulüplerin ortaya çıkmasında da önemli bir etken oldu.

Ancak Trabzonspor'un bu sezon lig ve kupada istenilen başarıyı ortaya koyamamasıyla başlayan kötü gidiş, Karadeniz Bölgesi'ndeki diğer futbol takımlarına da olumsuz yansıdı. Turkcell Süper Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor kümede kalmak için son çırpınışlarını yaparken, Trabzonspor ise bu sezon kendine ancak orta sıralarda yer bulabildi. Bu durum Karadeniz Bölgesi'nin diğer liglerde mücadele eden takımlarına da aynı şekilde yansıdı ve bölge takımları bulundukları liglerde söz sahibi olmadıkları bir konuma geldiler.

Trabzonspor ve Çaykur Rizespor'un kendi içlerinde yaşadıkları sorunlar ve yeni bir yol çizme çabası içinde olmaları da Karadeniz takımlarına ağabeylik ve yol göstericilik yapamamalarını beraberinde getirdi. Türkiye'nin 4 büyük takımından biri olan Trabzonspor, bu sezon ligde oynadığı 28 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Attığı 27 gole karşılık kalesinde 36 gol gördü ve 38 puan toplayarak 7. sırada yer aldı.

Karadeniz Bölgesi'nin Turkcell Süper Lig'de yer alan diğer takımı Çaykur Rizespor ise her sezon aynı sıkıntıyı yaşıyor. Geçmişten ders çıkarmakta zorluk çeken Çaykur Rizespor, teknik direktör değişiklikleri ile bu sezona damgasını vuran takımların başında geliyor. Yeşil-mavili ekip, Turkcell Süper Lig'de bulunduğu her yıl kümede kalma mücadelesi veren bir takım görüntüsü sergiliyor. Karadeniz temsilcisi bu sezon oynadığı 28 maçta aldığı 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Yeşil-mavililer kalesinde 51 gol görürken rakip filelere 25 gol atabildi. Ligde 25 puan toplayan Çaykur Rizespor 17. sırada yer alarak kümede kalma mücadelesi veriyor.

BANK ASYA 1. LİG'DE MÜCADELE EDEN KARADENİZ TAKIMLARI

Banka Asya 1. Lig'de mücadele eden 4 Karadeniz takımının durumu da pek iç açı değil. Ligde geride kalan 28 maçta Orduspor, Boluspor, Samsunspor ve Giresunspor, sergiledikleri performanslarla taraftarlarını mutlu edemedi. Bir zamanlar Turkcell Süper Lig'de mücadele eden Samsunspor, kümede kalma mücadelesi veriyor. Söz konusu ligde Karadeniz takımlarının en başarılısı Orduspor olarak gözüküyor. Mor-beyazlılar 28 maçta 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Attığı 31 gole karşılık kalesinde ise 34 gol gördü ve 42 puan ile 7. sırada yer aldı. Boluspor ise 9 galibiyet, 13 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Attığı 39 gole karşılık kalesinde 38 gol gördü ve 40 puan toplayarak 9. sırada yer aldı. Bir zamanlar Turkcell Süper Lig'de büyük takımlara adeta kök söktüren ve ülke futboluna sayısız isim kazandıran Samsunspor ise 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı. Attığı 39 gole karşılık kalesinde ise 45 gol gördü ve 36 puan toplayarak 11. sırada yer aldı. Giresunspor ise 6 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti. Attığı 31 gole karşılık ise kalesinde 36 gol gördü. Yeşil-beyazlılar 30 puan toplayarak kendine 15. sırada yer buldu.

TFF 2. LİG 4. KLASMAN GRUBU'NDA MÜCADELE EDEN KARADENİZ TAKIMLARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig 4 Klasman Grubu'nda mücadele eden Karadeniz takımları da bu sezon istenileni elde edemedi. Toplam 8 takımın mücadele ettiği ligde puanların birbirine yakın olması nedeni ile ligin son haftasına kadar kimin ligde kalıp kimin ligden düşeceği henüz netleşmiş değil. Trabzon'dan 4 takımın Rize'den ise 1 takımın mücadele ettiği ligde en iyi durumdaki Değirmenderespor bile bu durumda ligden düşme tehlikesini yaşıyor. Ligde oynanan 25 maçta Değirmenderespor 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Attığı 45 gole karşılık kalesinde ise 44 gol gördü ve 32 puan toplayarak 3. sırada yer aldı. Ligin 4. sırasında yer alan Pazarspor'un ise 7 galibiyeti, 8 beraberliği ve 10 mağlubiyeti bulunuyor. Mavi-beyazlılar attığı 28 gole karşılık kalesinde ise 34 gol gördü ve 29 puan toplayabildi. Ligde 5. sırada bulunan Arsinspor ise 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyeti bulunuyor. Sarı-siyahlılar attığı 27 gole karşılık kalesinde 34 gol gördü. Ligde 6. sırada bulunan Akçaabat Sebatspor ise 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Kırmızı-beyazlılar attığı 25 gole karşılık kalesinde 35 gol gördü ve 28 puan toplayabildi. Son sırada yer alan Araklıspor ise 7 galibiyet, 5 beraberlik 13 mağlubiyet aldı. Yeşil-siyahlılar attığı 21 gole karşılık ise kalesinde 37 gol gördü ve 26 puan toplayabildi.

Editör: HABER MERKEZİ