Haber-Yorum: Abdul Kerim SARI  

Maça iyi başlayan Kalkandere ilk dakikalarda bulduğu pozisyonlardan yararlanamayınca her iki yarıda yediği 1 er golle maç 2-0 sona erdi. Rakibine oranla daha iyi bir futbol sergileyen Kalkanderespor tecrübesizliğine kurban olarak 3.lig sevdasını bir başka bahara bıraktı. Kalkanderespor Teknik Direktörü zamanında gerekli hamleleri yapabilseydi kırmızı beyazlılar çok rahat tur atlayabilirdi. Fatsa Belediyespor yaşlı ve ağır bir takım olmasına rağmen Kalkandere’nin tecrübesizliğinden yararlanarak 2.tura çıkmayı başardı. Bu sonuçla Rize futbolu için 3.lig bu yıl da hayal olma durumuna gelmiştir. 

Rize’den yoğun bir katılımın olduğu müsabakada Çayelispor Başkanı Mustafa BALTACI, Çayelispor 2.Başkanı Mehmet YAZICI ve Çayelispor Futbol Şube Sorumlusu Cafer KURU da maçı izleyenler arasındaydı. Çayelispor yöneticilerinin bu davranışı Rize futbolununda söz sahibi olacak kişilere ders olacak nitelikteydi. Hatırlayacağınız gibi geçen yıl Samsun’da Yalıspor ile Grup finalinde  karşılaşan Çayelispor’un yanında Rize Futbolunun önde gelen isimlerinden kimse bulunmazken Trabzon’dan bir çok önemli spor adamı bulunuyordu. Bu şekilde ayrımcılık anlayışı sürdüğü sürece ne yazıkki Rize Amatör’ü yerinde saymaya hatta dahada gerilemeye mahkumdur. 

Rize futbolunun başarılı olabilmesi için öncelikle içindeki bu art niyetli insanlardan kurtulması gerekiyor. Bundan dolayıdır ki artık Askf ve Rize Gençlik Spor Müdürlüğü’nde yeniden yapılanmaya gidilip yeni isimlerin işbaşına gelmesi şart olmuştur. Halkın bu birimlerin başındaki isimlere güveni ortadan kalkmıştır. 

TRABZON GRUBU İLK GÜN MAÇ SONUÇLARI 

Kalkandere-Fatsa Belediye 0-2

Amasya Üniversitesi-Boyabat Çeltikspor 2-1

İlkadım Belediye-Erbaa 1-0

Trabzon Grubu İlk maçlar Toplu Sonuçlar

Çorum Belediyespor BAY 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ