Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray takımları arasında saat 19.00'da başlaması gereken derbi maç, sağanak yağıştan etkilenen saha zemini nedeniyle, maçın hakemi Hüseyin Göçek tarafından ertelendi.

İstanbul'da gün boyunca yağan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, Fiyapı İnönü Stadı'nın zeminini olumsuz etkiledi. Maç öncesinde saha zemininde yer yer su birikintileri oluşurken, takımların ısınma hareketleri bölümünde futbolcuların bir hayli zorlandıkları gözlendi. Zemindeki su birikintileri topun sekmesini engelledi.

Maç öncesi stat görevlileri yoğun biçimde biriken suyu tahliye etmek için çaba gösterse de, sürekli yağış, çalışmaları olumsuz etkiledi.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek, yardımcılarıyla birlikte ısınma hareketleri tamamlayıp, yetkililerden çalışmalarını sıklaştırmasını istedi. Müsabakanın başlaması gereken saatten yaklaşık 10 dakika sonra sahaya çıkan Hüseyin Göçek ve yardımcıları, ellerindeki top ile sahanın çeşitli bölgelerinde deneme yaptı. Ancak hiçbirinde meşin yuvarlak yağmur birikintileri nedeniyle zeminden sekmeyince, Hüseyin Göçek soyunma odasına yöneldi. Daha sonra dahili anonsla taraftarlara maçın ertelendiği duyuruldu.

Karar üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Beşiktaş - Galatasaray maçının yeni tarihini belirledi.

Dev derbi 16 Nisan Pazartesi günü saat 20:00 oynanacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ