Çayeli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Gençlik Haftası Futbol Turnuvası’nda final maçında Çayeligücü’nü 1–0 ile geçen Çayeli Yıldızları şampiyon oldu.

29.04.2010 Perşembe günü başlayan ve 11 takımın iştiraki ile katıldığı turnuvanın final maçında Çayeli Yıldızları ile Çayeligücü 13.05.2010 Perşembe günü saat 17.30’da Çayeli İlçe Stadı’nda karşılaştılar. Çok çekişmeli ve zevkli bir karşılaşma izleyen seyirciler ne yazık ki sadece bir gol izleyebildiler. Maçın ilk devresi karşılıklı ataklarla geçti. Bu devrede Çayeligücü bulduğu pozisyonları birazda şanssızlığı olsa gerek gole dönüştüremedi. Çayeli Yıldızları ise takım oyunundan ziyade ferdi oyun anlayışı ile oynadı. İlk yarı golsüz sonuçlandı. İkinci yarının hemen başında 5.dakikasında Çayeli Yıldızları’ndan Orhan takımını 1–0 öne geçirdi ve maçta bu sonuçla sona erdi.

Final maçında Çayeligücünü 1–0 ile geçen Çayeli Yıldızları’nın futbolcuları mutlu sona ulaşmayı antrenörleri ve taraftarları ile doyasıya kutladı. Bu Turnuvada her şey mükemmel bir organizasyonla planlanmıştı. Maçları HİF hakemlerinin yönetmesinden tutun da sahada sağlık görevlisinin bulundurulması gibi gençler için hayati önem taşıyan ayrıntılar da düşünülmüştü. Bu turnuvayı anlamlı kılan ayrıntılar sadece bunlar değildi tabii ki. Final maçının sonlanması ile ortaya çıkan hazırlıklar bunu göstermeye yetmişti bile. Sadece kuş sütü eksik derler ya onun gibi bir organizasyon oldu bu turnuva. Doğal sonuç olarak marka İlçe olan Çayeli’ne de böylesi yakışırdı zaten.

İlk üçe takımlara, organizasyonda görev alan ve katkısı olanlara kupa ve çeşitleri hediyeleri verildi. Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş Çayeli Yıldızları Takımına 1.lik kupasını, Çayeli Kaymakam Refiki Muhammet Tatar da şampiyon takımın altın madalyalarını verdi. Çayeli Belediye Başkan Vekili ve Çayelispor Kulüp Başkanı Mustafa Baltacı 2.lik kupasını Çayeligücü’ne, Çayeli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Oran 3.lük kupasını Barbaros Gençlik’e,  Emniyet Müdür Vekili Murat Yılmaz Turnuvanın gol kıralı Ahmet Yılmaz’a krallık kupasını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır 2. takımın madalyalarını, Çayeli Adalet Sarayı Hâkimi Fikret Demir 3.lük madalyalarını, Rize ASKF Başkanı Gafur Bayrak Herkes İçin Futbol  (HİF) Etkinlik Sertifikalarını, TFF Rize Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu Gençlik Haftası Futbol Turnuvası Tertip Komitesi Teşekkür Sertifikalarını Cafer Kuru, Mehmet Kambur ve Y.Hulusi Kara’ya, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammet Yılmaz 1. takıma, İcra Müdürü Sami Karayılan 2.takıma, Çayelispor Asbaşkanı Diş Hekimi Hasan Kamil 3. takıma özel baskılı tişört hediyelerini verdiler.

Ayrıca katkılarından dolayı böyle bir organizasyonu gerçekleştiren ve başarı ile sonuçlandıran Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş’a,  TFF Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu organizasyonun anısına günün önem ve anlamını belirten, sembolize eden bir plaket sundular. Törende bir konuşma yapan Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı kısa açıklamasında ‘’Bu turnuva çok güzel ve başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildi. Burada gördüğüm hediye ve belgelerden bunu anlamaktayım. Her şey fazlası ile düşünülmüş. İlçemize yakışan yapılmış. Bu turnuvada oynanan maçların centilmenlik içinde geçmesi beni çok memnun etmiştir. Gençlerimize biz her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Spor ahlakı ile donanımlı olarak yetişmelerini istiyoruz. Turnuvanın ilk açılış maçında da söylemiştim; gençler bizim geleceğimizin güvencesidir diye. Tertip komitesinde görevli olan arkadaşları tebrik ediyorum. Bu organizasyona olan destek ve katkılarından dolayı da Rize ASKF Başkanı Gafur Bayrak Bey’e ve TFF Rize İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu Bey’e de da teşekkür ediyorum. Nasip bir daha ki böyle güzel organizasyonlarda buluşmak üzere diyorum’’ dedi.

Turnuvada şampiyon olan Çayeli Yıldızları’nın başarılı oyuncusu Mesut Kambur aldığı madalyayı,  herkes tarafından sevilen ve tanınan Çayeli ve Çayelispor sevdalısı Cini lakabıyla çağrılan Sadettin Geniş’e verip boynuna asması jestini yapması herkes tarafından kuvvetlice alkışlandı. Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Çayeli Belediye Başkanı Mustafa Baltacı yapılan bu jest karşısında Cini’yi ortalarına alarak bir kat daha onore ettiler. Oldukça keyiflenen Cini, bu onore ve jeste teşekkür etmekten de geri kalmadı.

Haber-Foto: Rıza KAMİL

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ