Stat: Atatürk
Hakemler: Vedat Yüksel, Özgür Çetiner, Neşet Mardin
    
Çaykur Rizespor: Gonzales, Gökhan, Serhat, Kürşat, Suat, Emrah, Can Cumhur, Fahri, Altan, Leandro, Riberio
    
Galatasaray: Orkun, Uğur, Servet, İsmael Bouzid, Volkan, Barış, Mehmet
Topal, Hakan Balta, Arda, Nonda, Hakan Şükür
    
Goller: Dk. 28 Altan (Çaykur Rizespor), Dk. 5 ve 45 Nonda, Dk. 42 Servet (Galatasaray)

Sarı Kart: Dk. 38 Fahri (Çaykur Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya G.Saray başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz...

1. dakika. G.Saray maçın ilk atağında Arda ile gole çok yaklaştı. Santra vuruşu sonrası rakip kaleye yüklenen Sarı-Kırmızılı ekipte Hakan Şükür pasın Arda'ya bıraktı. Arda uzaktan harika bir şut çıkarttı. Kaleci Gonzalez köşeden son anda topu çelerek kornere çeldi.

3. dakika. Rizespor sağ kanattan serbest atış kazandı. Cumhur topu ceza sahasına ortaladı. Altan iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden seken topu kaleci Orkun kontrol etti.

 5. dakika. G.Saray Nonda ile golü buldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Servet kafayı vurdu. Altıpa içinde top Nonda'nın önününde kaldı. Kaleci Gonzales'in yere yattığı anda golcü futbolcu kontrol ettiği topu düzeltip kaleye dönerek golünü attı. Rize savunması bu anda çaresiz kaldı.

G.Saray Nonda'nın attığı golle Rize deplasmanında 1-0

10. dakika. Karşılaşmada tempo yüksek. İki takımda hızlı ataklarla rakip golü düşünüyor. Bu dakikada G.Saray Arda ile Rize ceza sahasına etkili geldi. Nonda'nın pasıyla topla buluşan genç futbolcu Fahri'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyon için devam kararı verdi.

20. dakika. G.Saray 2. gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Arda sıfıra inerek ortasını ön direğe kesti. Nonda pozisyonu iyi takip etmesine rağmen istediği kafa vuruşunu yapamadı. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

21. dakika. G.Saray bu kez gole Hakan Şükür ile yaklaştı. Rize savunmasının arkasına atılan topa Nonda hareketlendi. Bu futbolcu sağ kanattan rakip kaleye sokulup ceza sahası içinde pozisyon alan Hakan'a yerden pasını attı. Hakan Şükür, ön direkte istediği vuruşu yapamadı. Savunmadan dönen topa bir kez daha vurmak isteyen Şükür'ün dokun meşin yuvarlak Gökhan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

23. dakika. Rizespor, G.Saray kalesine Fahri Tatan ile etkili geldi. Ceza sahası dışında kaleyi gören Fahri sert vurdu. Orkun üzerine gelen topu kapanarak kontrol etti.

24. dakika. G.Saray bir kez daha Hakan Şükür ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Barış'ın yaptığı ortaya kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak direğin dibine gitti. Kaleci Gonzales harika uzanarak topu kornere çeldi.

 28. dakika. Rizespor atağında Leandro G.Saray ceza sahasının hemen önünde Bouzid tarafından indirildi. Hakem tehlikeli noktadan frikik atışını Rizespor'a verdi.

Topun gerisine geçen isim Altan oldu. Bu futbolcu harika bir vuruşla meşin yuvarlağı Orkun'un ulaşamayacağı noktadan 90'a taktı. Rize bu golle eşitliği yakaladı.

Rizespor, Altan'ın frikikten attığı müthiş golle G.Saray karşısında skoru 1-1 yaptı.

35. dakika. Karşılaşmada müthiş bir tempo var. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. Karşılıklı gelişen ataklarda her iki takımda golü bulabilir.

36. dakika. G.Saray sol kanattan Volkan Yaman ile köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topu kaleci Gonzales tokatladı. Kısa düşen topa arka direkte Servet kafayı vurdu. Top boş kale yerine üstten auta çıktı.

37. dakika. G.Saray 2. gole Nonda ile çok yaklaştı. Arda'nın pasıyla sol kanattan Rize ceza sahasına giren Nonda, kaleci  ile karşı karşıya pozisyonda şutunu attı. Gonzales bu şutta topu harika bir refleks ile kornere tokatladı.

 38. dakika. Rizespor'da Fahri sarı kart gören isim oldu.

 42. dakika. G.Saray Servet ile öne geçti. Sağ kanattan Barış Özbek köşe vuruşunu kullandı. Arka direğe inen topa Servet kafayı vurdu.

Yerden sekip köşeye giden topu Gonzales müdahale etmesine rağmen çıkartamadı.

Meşin yuvarlak bir kez daha Rize ağlarıyla buluştu.

G.Saray, Servet'in kafa ile attığı golle Rize karşısında skoru 2-1 yaptı.

 45. dakika. G.Saray 3. golü Nonda ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına giren golcü futbolcu Devran'dan sıyrıldığı anda sol ayağının içiyle köşeye şutunu attı. Gonzales etkili gelen bu topu çıkartamadı. Top Rizespor ağlarıyla buluştu.

G.Saray Nonda'nın golüyle Rizespor karşısında skoru bir anda 3-1 yaptı.

Bu golden sonra hakim ilk 45 dakikanın son düdüğünü çaldı. G.Saray zaman zaman zorlandığı maçta son dakikalarda bulduğu gollerle Rize karşısında devre arasına 3-1 üstünlük ile girdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarıya Rizesporlu futbolcular başladı.

50. dakika. G.Saray Nonda ile 4. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Arda ceza sahası önünde kontrol ettiği topu önündeki Nonda'ya bıraktı. Nonda, şık bir çalımla Rize savunmasındaki Suat Usta'dan sıyrıldığı anda hafif çarprazdan sert vurdu. Kaleci Gonzales kapanarak topu kornere çeldi.

 51. dakika. G.Saray 4. golü Arda Turan ile buldu. Sağ kanattan kazanılan köşe atışını Barış Özbek kullandı.

Kale sahasına inen topa kalabalığın arasından kısa boyuna rağmen Arda iyi yükselip kafayı vurdu. Köşeye giden topa uzanan Gonzales dokunmasına rağmen çıkartamadı. Top bir kez daha Rizespor ağlarıyla buluştu.

G.Saray Arda'nın golüyle zorlu Rizespor deplasmanında skoru 4-1 yaptı.

57. dakika. G.Saray 5. gole Hakan Şükür ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Barış ortasını yaptı. Hakan yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

 59. dakika. Rizespor'da Cumhur yerini Victoria'ya bıraktı.

 60. dakika. G.Saray'da Mehmet Topal sarı kart gördü.

 60. dakika. Rizespor'da Serhat yerini Zafer Biryol'a bıraktı.

61 dakika. G.Saray Nonda ile mutlak bir fırsattan sonuç alamadı. Hızlı gelişen atakta Arda Rize savunmasının arkasına sarkan Nonda'yı gördü. Bu futbolcu kaleci Gonzales ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderemedi. Soluna yatan Gonzales topun sahibi oldu.

65. dakika. Rizespor sol kanattan gelişen atakta Victoria ile G.Saray kalesinde etkili oldu. Altan'ın ceza sahası önündeki arkadaşını yerden pasını çıkattı. Victoria topun gelişine sert vurup kalenin üzerinden auta attı.

67. dakika. G.Saray çok rahat bir futbol ordaya koyuyor. Sarı-Kırmızılı ekip sağdan gelişen atakta bir kez daha gole çok yaklaştı. Nonda ceza sahası içinde kontrol ettiği topu sıfırdan kale sahasına çevirdi. Hakan Şükür, ceza sahası önündeki Arda'ya topu indirdi. Bu futbolcu sert vurdu. Kürşat kaleye yönelen topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

74. dakika. Karşılaşmada son bölümlere girildi. G.Saray, Rizespor karşısında 4-1'lik üstünlüğünü koruyor.

 77. dakika. G.Saray 5. golü Nonda ile buldu. Hızlı gelişen atakta ceza sahasına gelen topu Hakan altıpas üzerindeki Nonda'ya bıraktı. Bu futbolcu önünü boşalttıktan sonra yakın mesafeden sert vurdu. Kaleci Gonzales'in çaresiz bakışları arasında direğin dibinden Rize ağlarına takıldı.

G.Saray, Nonda'nın golüyle Rize karşısında maçı 5-1 yaptı.

 78. dakika. G.Saray'da Volkan Yaman yerini Sabri'ye bıraktı.

 81. dakika. G.Saray'da geçenin adamı Nonda yerini Ümit Karan'a bıraktı.

 83. dakika. Rizespor 2. golünü Zafer Biryol ile buldu. Soldan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Victoria kaleye sert vurdu. Bu futbolcunun şutu altıpas önündeki Zafer Biryol'a pas oldu. Biryol'un ayak koyduğu meşin yuvarlak kaleci Orkun'un solundan G.Saray ağlarıyla buluştu.

Rizespor, Zafer Biryol'un golüyle G.Saray karşısında skoru 5-2 yaptı.

 85. dakika. Rizespor'da oyuna kısa süre önce giren Zafer Biryol golü attığı pozisyonda sakatlanıp oyuna devam edemedi. Bu futbolcu yerini Zahid'e bıraktı.

 87. dakika. G.Saray'da yeni transfer Emre Güngör, Arda Turan'nın yerine oyuna dahil oldu.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika gösterdi. Artık uzatmalar oynanıyor.
öne geçti.

 

İnternetspor 

Editör: HABER MERKEZİ