Çaykur Rizespor, 2020 – 2021 sezonunu hazırlıklarına Erzurum’da devam ederken bir taraftan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar kendi oyuncusu Abdullah Durak ile sözleşme yenileyen yeşil-mavililer, geçen sezon Gençlerbirliği forması giyen Yasin Pehlivan ve Nadir Çiftçi Fatih Karagümrük’ten eski oyuncusu Engin Bekdemir ve Altınordu’dan Kemal Rüzgar ile her konuda anlaştı. Transferde hareketli günler geçiren Karadeniz ekibinde bu 4 oyuncunun birkaç gün içinde kampa katılması bekleniyor. 

Güçlü bir kadro kurmak isteyen ve geçen sezon yaşanan sıkıntıları tekrar yaşamak istemeyen Rize ekibi transferde ince eleyip sık dokuyor. Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal ve Teknik Direktör Stjepan Tomas’ın yürüttüğü transfer çalışmalarında eksik bölgelere takviye için harekete geçildi.

Transfer çalışmalarını Erzurum’da ki kamp merkezinden yürüttüklerini belirten Çaykur Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal, “Yerli 4 oyuncu ile anlaşmaya vardık. Bu oyuncular sağlık kontrolleri ardından aramıza katılacaklar. Anlaşmaya vardığımız Yasin Pehlivan, Nadir Çiftçi, Engin Pekdemir ve Kemal Rüzgar önümüzdeki günlerde aramıza katılacaklar. Erzurum kampı sonrası izinin ardından takımımız ikinci kamp dönemi için Bolu’nun Topuk Yaylasında tekrar toplanacak. O güne kadar aramıza yeni oyuncularda katmayı hedefliyoruz. Transfer dönemi her zaman zor ama Tomas hoca ile koordineli bir şekilde bu süreci yürütüyoruz. Hocamızın belirlediği mevkilerde oyuncularımızı tespit ettik. Kulüplerinden onay beklediğimiz oyuncular var. Transfer süreci önemli bir süreç ama biz kendimize güveniyoruz. Camiamız ve taraftarımız hiç endişelenmesin, biz Rize’ye ve Rizespor’a yakışan coşkulu ve heyecanlı futbol oynayan bir ekip kuracağız. Yerli ve yabancı oyunlar ile görüşüyoruz. Tabi ki iyi oyuncuların talibi de çok oluyor. Kulüplerden cevap beklediğimiz futbolcular olduğu gibi son görüşmeleri yaptığımız oyuncular da var. Kısa sürede transferi tamamlamayı planlıyoruz. Taraftarlarımıza gelecek sezon iyi bir takım seyretmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ