16.01.2011 Pazar Günü havanın güneşli ve açık, her şeyin futbol oynamaya elverişli olduğu bir ortamda oynanan maçta seyirciler 13-0’lık tarihi rekora şahit oldu. Gözler gole tam doydu denebilir.

Maça Çayelispor hızlı ve de temkinli başladı. Geçen hafta oynanan ve Yaylacılarspor’un 4-2 üstünlüğü ile biten Güneysuspor maçı sonrası bütün dikkatleri üzerine çeken haftanın flaş takımı Yaylacılarspor’un bu maçta göstereceği performans herkes tarafından merak da ediliyordu.

Ne de olsa Yaylacılarspor 6 puana ulaşmış ve küme düşme potasındaki bir diğer rakibi aynı puana sahip Telekomspor da dün oynadığı maçta Güneysuspor’a 3-2 yenilerek Yaylacılarspor’un ümitlerini artırmıştı. Fakat rakibi de güçlü Çayelispor’du.

Maçın henüz 3. dakikasında Fatih’in orta sahadan defansın arkasına attığı derin topla buluşan Kadir bekletmeden vurdu ve topu ağlarla kucaklaştırarak Çayelispor’u 1-0 öne geçirdi.

10. dakikada ceza sahanın dışından serbest vuruşu kullanan Kaptan Gürcan’ın akıl dolu yerden vuruşu ikinci defa fileleri havalandırdı ve durum da 2-0 oldu.

12. dakikada bu maçta ileri çıkışları ile ve oynadığı güzel futbol ile göz dolduran sol bek Ramazan topu sürerek güzel bir orta kesti ve Mehmet Emin’in estetik volesi şanssız bir şekilde üstten auta çıktı.

13’de Mehmet Emin’in güzel ortasına Onur düzeltti fakat aynı güzellikte vuramadı aut.

 Bu dakikalarda oyunun açık ara tek hakimi Çayelispor. 17. dakikada Ercan, topu Mehmet Emin’e çıkardı ve bu futbolcunun Muharrem ile verkaçında son vuruş Muharrem’den geldi fakat kaleci kornere çeldi.

21’de orta sahadan Ramazan topu Mehmet Emin’e çıkardı, bu futbolcunun sağ çaprazdan sert vuruşu ile meşin yuvarlak bir kez daha ağlarla kucaklaştı 3-0.

25’de orta sahadan organize gelişen atakta güzel paslaşmalar sonucu Muharrem’e ulaşan topu bu futbolcu yerden Kadir’e çıkardı ve ona da sadece dokunmak kaldı 4-0.

Dakikalar 32’yi gösterirken Mehmet Emin yine klâsını konuşturdu ve Kadir’e yerden güzel bir orta ve sonuç yine gol 5-0.

38’de Ramazan defanstan aldığı topu sürdü nefis kesti, Onur diz seviyesinden ayak yerine uçarak kafa vurmayı yeğledi ve top filelerle buluştu 6-0.Çayelispor gole doymuyor, gökten sağanak halinde gol yağmaya devam ediyor.

İlk yarının son dakikasında yine Mehmet Emin sahneye çıkıyor yine nefis orta yine bildik isim Kadir ve onun kafası ilk yarıda perdeyi kapatan gol 7-0.

İkinci yarıda yine Çayelispor oyuna hızlı bir başlangıç yaptı. İlk önemli pozisyonda 50. dakikada Mehmet Emin çok sert vurdu fakat yandan aut.

Yine Mehmet Emin Yine onun ortası ve Onur’un güzel kafası fakat yandan direğin dibinden az farkla aut.

Bugün sahada basmadık yer bırakmayan ve gücünü her top alışında gösteren Mehmet Emin 52. dakikada nefis bir orta ile Onur’un kafasını buluşturdu bu futbolcu zaten çok iyi yükselmişti kafayı çaktı nefis bir gol ve maçta Çayelispor bu golle 8-0 öne geçti.

55’te Onur orta sahadan aldığı topla kendine özgü çalım ve hareketleri ile ceza sahasına girdi fakat müsait durumda olmasına rağmen Kadir’e al da at dedi, bu futbolcu affeder mi hiç ona sadece dokunmak kaldı ve durumu 9-0’a getirdi.

 59’da Onur çıktı yerine Ahmet Mesut girdi. Onur çıkarken tribünlerden ayakta büyük alkış aldı ve bu futbolcu da formasını öperek karşılık verdi.

Oyuna yeni giren genç futbolcu Ahmet Mesut 63’te çok sert vurdu ve kaleci bu topu ancak 3 harekette kontrol edebildi.

68’de bugün sahanın yıldızı olarak göze batan Mehmet Emin çıktı yerine Serhat girdi. Yine aynı şekilde Mehmet Emin’e de alkışlarla sevgi gösterisinde bulunuldu.

70’de Kadir Fatih verkaçında Fatih’in vuruşu üstten aut.

71’de genç Ahmet Mesut korner çizgisi üzerinden paralel olarak 4 Yaylacılarspor’luyu ipe dizer gibi çalımladı ve son olarak kaleciyi de geçti topu da ağlara bıraktı 10-0.

Bugün orta sahada dinamo gibi çalışan ve gününde olan Ercan 75’te çıktı yerine genç Mehmet Ali oyuna dahil oldu.

Diğer değişen iki futbolcu gibi Ercan güzel futbolunun sonucu seyircinin sevgisini kazandığından alkışlarla uğurlandı ve bu futbolcu da aynı şekilde bu sevgiye karşılık verdi.

80’de Zafer Mehmet Ali’ye çıkardı bu futbolcu da bekletmeden yerden Muharrem’in önüne bıraktı fakat vuruş aut.

82’de Kadir usulü klasik hareketler sonucu bir o yana bir bu yana yatırdı ve kaleciyi de çalımlayarak meşin yuvarlağı 11. kez ağlarla buluşturdu 11-0.

83’teAhmet Mesut yerden kale çizgisi üzerine ortaladı, Muharrem’e sadece dokunmak kaldı ve top bir kez ağlara giderek Çayelispor’un bir düzine gole ulaşmasını sağladı

12-0. Oyunun son 90. dakikası oynanırken Serhat’ın yaptığı güzel ortaya Kadir’in dokunması yetti ve bu golle Çayelispor, Yaylacılarspor’u 13-0 gibi tarihi bir farkla yenerek kendisinin Play-Off yolunda morallerinin artmasını sağladığı gibi rakibi Yaylacılarspor’u da ligin dibine gömdü.

Bugün Çayelispor, her zamankinden daha farklı ve alternatifli bir oyun sergiledi. Her paslaşmada, ileri çıkışta, adam geçmede belli ki bir çalışmanın ve emeğin yattığı kendini gösterdi. Yeni teknik direktör Coşkun Yelkenci’nin zekasının bu takıma katkısı böylece ortaya çıkmış oldu. Çünkü biz daha önceki yazılarımızda sürekli diyorduk “bu takımda kapasite var ve çok daha iyi olabilir’’. İşte Coşkun Yelkenci bunu harekete geçirdi. Kim ne derse desin tamam Yaylacılarspor çok zayıf bir ekip fakat Çayelispor’un bugünkü oyun anlayışı bize ilerisi için büyük umut aşıladı.

Coşkun Yelkenci’nin genç oyuncuları oyuna sürmesi onun gençlere ne kadar güvendiğinin de göstergesi idi. Bugün sonradan oyuna giren Ahmet Mesut ve Mehmet Ali hocalarının güvenini iyi oynayarak boşa çıkarmadılar. Çayelispor ilk yarıda oyunun tek hâkimi ve ikinci yarıda ise tamamında tek kale top oynadı. Oyuncuların gol atma arzusu maçın son 90. dakikasına kadar sürdü. Oyunun bazı bölümlerinde Coşkun Hoca futbolcularını uyarmaktan geri kalmadığı gibi moral de verdi. Böylece futbolcular oyuna maksimum derecede motive oldular.

Bugün maçı izlemeye gelen seyirciler arasında tekerlekli sandalyesi ile gelen Çayelispor’a gönül vermiş taraftarların bulunması maça ayrı bir hava kattı. Bu da Çayelsipor’un gönüllerde taht kurduğunun ayrı bir ifadesi olarak değerlendirilebilir.

Maç sonu bir açıklama yapan Çayelispor Asbaşkanı Diş Hekimi Hasan Kamil “Bugün takımımızı seyretmekten ayrı bir zevk aldık Yeni Hocamız Coşkun Yelkenci ile daha çok iyi işlere imza atacağız. Futbolcularımı tek tek tebrik ediyorum. Gollerimiz bol ve güzel olunca seyrine de doyum olmuyor. İşte bizim Çayelispor bu olmalı. Ligin bitimine 3 hafta kala bu bol gollü galibiyet tarihi rekor kırdığımız maç bizim için Play-Off öncesi büyük moral oldu. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağız. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bizi izlemeye devam etsinler’’ dedi.

Haber : Rıza KAMİL 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 


 

Editör: HABER MERKEZİ