Ekrem Orhon Stadyumunda oynanan Rize 1’inci Amatör Küme Play off karşılaşmasında Çayelispor ile Kalkanderespor'un karşı karşıya geldiği maçın 88’ıncı dakikada Hakan’ın atığı golle Kalkanderespor karşılaşmayı 1-0 galip tamamladı.

Golden sonra Kalkanderesporlu oyuncular sevinç göstelerini abarttılar. Golün sahibi Kalkanderespor Hakan başta olmak üzere bazı futbolcular Çayelisporlu taraftarlara yönelik olmusuz hareketlerde bulundular. Golden sonra aynı türbünü paylaşan  iki takım taraftarları arasında önce sözlü başlayan tartışma ardından kavgaya dönüştü. Maçın başında gerekli önlemleri almayan ve kontrölleri yapmayan Polis biber gazı sıkarak olaylara muhadahele etmeye çalıştı. Çıkan arbedede Çayelispor taraftarı 20 yaşındaki Gökhan Topçi ayağından ve baldırından bıçaklanarak yaralandı.  Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırılan Gökhan topçu daha sonra tedavisine devam edilmek üzere Çayeli Devlet Hastanesine nakledildi.

Çayeli Devlet Hastanesine gelen Çayelispor Kulübü Başkanı Mustafa Baltacı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Köksal Yazıcı Gökhan Topçi'yi ziyaret ederek Topçi ailesine moral verdiler.
 
Burada bir açıkalama yapan Çayelispor Kulübü Başkanı Mustafa Baltacı şunları söyledi; Çayelispor olarak Grup maçları tamamlandıktan sonra Rize ASKF'ye Play-off maçlarının güvenlik gerekçesiyle Rize Atatürk Stadyumunda yada Güneysuda oynanmasının isabetli bir karar olacağını belirtmemize rağmen bu önerilerimiz dikkate alınmadı. Bu gün takımımız galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadı. Galip gelse idik Ekrem Orhon stadında çok daha acı olaylar meydana gelebilirdi. Bugün Rize'de yaşanan olayların meydana gelmesinde Rize ASKF'nin ve Emniyet güçlerinin ihmalleri olduğunu düşünüyoruz. Çayelispor Külübü olarak Gökhan Topçi kardeşimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.  
 

 
 
Editör: HABER MERKEZİ