Haber: Rıza Kamil

Rize U-19 A Grubu maçında Çayelispor çok çekişmeli geçen bir maç sonunda İl Özel İdarespor’u zor da olsa 3-2 ile geçmeyi başardı.

Çok soğuk fakat yazdan kalma bir günde oynanan maç her iki takımın birbirine rakip olması ve bundan dolayı iddialarını devam ettirmesi bakımından önem taşıyan taşıyan maç beklendiği gibi kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. 12.01.2011 Çarşamba Günü saat 13:00’da Çayeli İlçe Stadı’nda oynanan maça her iki takım da çok hızlı bir giriş yaptı. Maçın ilk dakikalarında Çayelispor bulduğu yüzde yüzlük 5 gol pozisyonunu değerlendiremedi. Daha henüz 1. dakikada Mesut’a atılan bir topta sağ çaprazdan bu oyuncunun kötü vuruşu yandan auta çıktı. Dakika 9 yine Mesut aynı yer aynı pozisyon fakat sonuç yine yok.1O.dakikada yine Çayelispor’un geliştirdiği bir atakta bu sefer de Osman kaleci ile karşı karşıya kaldığı fırsatı değerlendiremedi. Dakikalar 16’yı gösterirken daha önce yakaladığı pozisyonlara benzer bir pozisyonda topa sahip olan Mesut Kambur bu kez affetmedi cılız vuruş bile olsa ağlarla topu buluşturarak takımı Çayelispor’u 1-0 öne geçirdi. Çayelispor atak üstüne atak geliştiriyor bu dakikalarda. Maçta 27. Dakikada bu sefer de takım kaptanı Ahmet Yılmaz sol taraftan yakaladığı topa bekletmeden vurdu ve takımını bu vuruşun gol olması ile 2-0 öne geçirdi. Bu golden sonra üzerine rehavet çöken Çayelispor’lu oyuncular rakip İl Özel İdareye beklenmedik ve umulmadık fırsatlar verdiler. Bu fırsatları vermeleri sonucu İl Özel İdare 40. Dakikada Mustafa, 41. dakikada Ekrem ile 2 dakika içinde iki gol bularak skoru 2-2’lik beraberliğe getirdiler. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odalarına bu skorla gittiler.

İkinci yarıda ilk yarının aksine bu sefer İl Özel İdarespor daha baskılı başladı. Üst üste geliştirdiği ataklarından ileri uç oyuncularının beceriksizliği sonucu son vuruşlarda etkili olamaması ataklarını golle sonuçlandıramadılar. Bunda doğrusunu söylemek gerekirse bugün çok güzel defans yaparak başarılı bir grafik çizen Çayelispor’lu Şaban’ın etkisini söylemekte fayda vardır. Bu oyuncu yeri geldi kademe hatalarını kapattı, yeri geldi ileri çıktı top sürdü,  taşıdı ve arkadaşlarının açığını da kapattı. İkinci yarının ilk 15 dakikasından sonra oyuna denge geldi. Top bir o kalede bir bu kalede gözlerimizi adeta fırıl fırıl çevirmemize neden oldu ve seyir zevki ve görselliği ön planda olan bir maç ortay çıktı. Gençlerin mücadeleci oyun anlayışı ve hırsı görülmeye değerdi. Dakikalar 81’i gösterirken defansın arkasına atılan güzel bir topu süren Çayelispor’un kaptanı ve ikinci golünün kahramanı Ahmet Yılmaz tekrar sahne alarak 3. Kez İl Özel İdarespor ağlarını havalandırdı 3-2.Bu golden sonra her iki takım da başka gol atmaya muvaffak olamadı. Enteresan bir maç oldu. Öyle ki maç her iki takım açısından da gitti geldi. Beraberliği yakalayan İl Özel İdarespor yakaladığı fursatları değerlendirse idi maç sonucu daha farklı ve başka olurdu. İşte bu futbol ve sonuç oyunu olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu bakımdan ilk yarıda Çayelispor, ikinci yarıda ise İl Özel İdarespor’un  kaçırdığı gol pozisyonları maça damgasını vurdu ve sonucu da böylece etkilemiş oldu. Ama her iki takım oyuncularını da maçın sonuna kadar mücadele ederek maçı bırakmamalarını takdirle karşılamak lazım.Maç Çayelispor U-19 ‘un  3-2 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Çayelispor üç puan alarak puanını 15’e çıkarttı ve hem de ligin bitimine 4 hafta kala olası rakibi İl Özel İdarespor’u  7 puanda bırakarak bu yarıştan safdışı bıraktı. Çayelispor’lu futbolcular maçtan sonra büyük bir sevinç yumağı oluşturdular. U-19  A Grubunun bir diğer maçında lider Çaykurspor Kalkanderespor’u 7-0 gibi net bir skorla yenerek liderliğini Çayelispor’un önünde 1 puan fazla ile 16 puanla devam ettirdi.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ