Rize U–19 Liginde,  geçen haftanın iki galip takımının karşılaşmasında Çayelispor çok iyi oynamasına rağmen sahadan 1–2 ‘lik sonuçla yenik ayrıldı.

Çayeli İlçe Stadı’nda 12.12.2010 Pazar günü Saat 13.00’da hafif yağmurlu havada oynanan maça ilgi bir hayli fazla idi. U–19 Liginin ilk haftasını Çayelispor İl Özel İdarespor’u 5–1; Çaykurspor ise Kalkanderespor’u 8–1 gibi farklı skorlarla yenerek üçer puanlarını almışlardı. Sonucu merakla beklenen iki iddialı ekibin mücadelesinde ilk 20 dakika dışında sahanın tek hakimi olan ve adeta ikinci yarısında 10 mutlak gol olacak pozisyondan yararlanamayan ve tek kale oynayan Çayelispor, futbolun adaleti olmadığını bir kez daha gösterdi. Maçın ilk yarısında biraz da Çayelsipor takımının saha diziliş hatasından kaynaklanan sebeplerden dolayı ileri üç ile orta saha arasında oluşan kopukluktan defans üzerine ekstra yük binmesi sonucu yandan atılan bir frikikten Çaykurspor ilk golünü maçın henüz 3. dakikada 11 numaralı Samet ile buldu. Maçın 25. dakikasında ise Çayelispor defans oyuncusunun ayağının kayması ve dengesini eli ile yere tutarak sağlaması sonucu rakibin attığı topun eline değmesi ile orta hakem bize göre biraz ağır bir karar ile penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Fatih kaleci ile topu ters köşelere göndererek takımın 2–0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Çayelispor U-19 daha atak oynayarak ilk golünü maçın 31. dakikasında Mesut’un yan pasında topla buluşan Kerem kalecinin de öne çıktığını fark ederek aşırtma bir vuruşla Çayelispor’un durumu 1-2 ‘ye getirmesini sağladı. Bu golden sonra daha da cesaretlenen Çayelsipor U–19 takımı ataklarını sıklaştırdıysa da bir türlü ilk devrede beraberlik golünü bulamadı ve ilk yarı Çaykurspor’un 2–1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Çayelsipor U–19 hızlı başladı. Sağlı sollu geliştirdiği ataklarla gol aramaya başladı. İleri uçta varyasyon eksikliği sonucu istenen gol bir türlü gelmedi. İkinci yarıda adeta tek kale oynayan Çayelispor U–19 takımı çok güzel ve üstün oynamasına rağmen ‘’çok yazık oldu’’ dercesine şanssız bir şekilde sahadan 1–2 yenik ayrıldı. Çaykurspor’dan ikinci yarıda ikinci sarı karttan dolayı 11 no’lu oyuncusu takımının ilk golünü kaydeden Samet 81. Dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Çayelispor U–19 takımı oyuncuları maçtan sonra çok iyi oynamalarına rağmen yenildikleri için çok üzgün olarak sahayı terk ettiler. Takımı çok iyi bulmanın yanında görev tanımlamalarının daha iyi ezberletilmesi gerekmektedir. Santrafor olarak oynayan oyuncunun duruş yeri eksikliğinden Çaykurspor kalecisi ve liberosu çok rahat olarak ikinci yarıdaki birçok gol pozisyonunu engellediler. Fakat takımdaki kazanma hırsı görülmeye değer olmasının yanında ilerleyen haftalarda bizlere umut aşıladı. Bu gençler iyi işler yapacağa benziyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ