15.01.2011 Cumartesi Günü 11:00’da Çayeli İlçe Stadı’nda güneşli, açık fakat soğuk bir havada maç oynandı. Her iki takım açısından bulundukları konum itibari ile önem arzeden bir özellik taşıması nedeniyle maç büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çayelispor, maçı kazanmak için Çaykurspor’dan daha çok gayret sarfetti. Bunun sonucunda da büyük bir istekle çalışan ve iyi bir oyun oynayarak maçı da 3-1 ile kazanmasını bildi. 

Maça Çayelispor U-16 hızlı başladı. İlk yarıda bulduğu 5 gol pozisyonunu golle değerlendiremeyen  Çayelispor daha çok kontratak futbolu benimser görüntü çizdi. Dakikalar 21’i gösterirken Çayelispor ilk golüne Miraç Kambur ile kavuştu ve bu golle Çayelispor, Çaykurspor karşısında 1-0 öne geçti. Bu golden sonra baskısını iyice artıran ve adete saldıran Çayelispor 26. Dakikada bu sefer bugün çok çalışan Kubilay ile 2. golünü bularak Çayelispor’u 2-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Çayelispor , Çaykurspor karşısında 2-0 ile soyunma odasına gitti.

Çayelispor ilk yarıda çok net gol pozsiyonu buldu fakat bunların sadece ikisini değerlendirebildi.Doğrusu bu kaçan fırsatları golle sonuçlandırabilselerdi ilk yarı daha farklı bir sonuç ortaya çıkardı.Çaykurspor ise daha çok topa sahip olmasına rağmen ileri uç oyuncularının etkisiz oyunu sonucu gol atmaya muvaffak olamadılar.Defanslarında da büyük açıklar verdiler. Çayelispor hızlı oyuncularının varlığı ile ilk yarıyı 2-0 önde bitirmesini bildi.

İkinci yarıda Çaykurspor atak futbol ile oyuna başladı.Bilindiği gibi   U-16 maçları 40’ar dakikalık iki devre halinde oynamaktadır.İkinci yarının henüz başı sayılabilecek dakika 42. Dakikada ani gelişen bir atakta Çaykurspor ilk golüne Fatih ile kavuştu Çayelispor :2 Çaykurspor : 1. Çayelispor bu golle bir anlık şaşkınlık yaşasa da 47. dakikada Furkan ile bir gol daha bularak  maçta durumu 3-1’e getirdi  ve bir nebze olsun rahatladı.Maçta  bundan sonraki dakikalar Çayelispor’un kontrölünde geçti.Başka gol olmayınca da Çayelispor, Çaykurspor’u 3-1 ile geçerek puanını 7’ye çıkartarak ümitlerini sonraki haftalara taşımasını da bildi.

Soyunma odasında büyük bir sevinç yaşayan Çayelispor’un U-16 gençleri büyük bir sevinç yaşadı. Soyunma odasına Çayelispor Amatör takımı hocası Coşkun Yelkenci ile beraber inen Çayelispor Kulübü Asbaşkanı Hasan Kamil burada yaptığı açıklamada ‘’ Sizleri bugünkü mücadeleci oyununuzdan dolayı tebrik ederim. Sizler Çayelispor’un geleceğisiniz. Biz sizleri yakından takip ediyoruz bunu bilin. Hepiniz bizim için vazgeçilmezsiniz. Sizlere güveniyoruz’’ dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ