Rize'nin Çayeli ilçesinde faaliyette bulunan Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu tarafından ilginç bir yarışma gerçekleştirildi. Önceki gün Şairler Kapalı Halı sahada gerçekleştirilen yarışmanın adı, 'Babalar Penaltı Yarışması'. Pazar öğleden önce başlayan penaltı yarışmasına yoğun bir katılım gerçekleşirken Çayelililer keyifli bir pazar geçirdiler.

Çayeli ilçesinden okul velilerinin katıldığı 'Babalar Penaltı Yarışmasında', babalar birbirinden ilginç yarışma kategorilerine katıldılar. Sosyal aktivitelerin Çayeli'nde artırılması amacı ile yapılan penaltı yarışmasında Çayelilerin kaynaşması ve tanışması hedeflendi. Altı farklı yarışma türünün bulunduğu penaltı yarışmasında, standart penaltı atışı, korner çizgisinden boş kaleye top atma, bir kaleden boş olan diğer kaleye top atma, top etrafında on kere daire çizip boş kaleye top atma, yedi saniye içersinde penaltı atışını kullanma bir de frikik atma gibi kategorilerde yarışıldı. Yarışma esnasında babaların heyecanı ve mutlulukları yüzlerinden okunurken, babalar çocukça bir gün geçirmenin mutluğunu yaşadılar.

Organizasyonu gerçekleştiren Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Muhammet Karamustafa, 'Okul olarak bu tür faaliyetlerin hep önünde olduk. Yağmurlu bir pazar gününde babalarımıza mutlu bir gün geçirmeyi hedefledik. İlk bakışta bir çok baba top oynamayı bilmediği için katılmak istemedi. Ama bu yarışmanın top oynamayı bilmeyle alakası olmadığını görünce katılım yoğun bir şekilde gerçekleşti. Babalarımız günü çocukça ama bir yarış havasında geçirdiler. Babalarımıza katıldıklarından dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Şahikanın kendilerine böyle eğlenceli bir zaman geçirtmesine teşekkür ettiğini söyleyen 'Gol Atma Yarışmasının' birincisi İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kesici, 'Gerçekten günümüz çok neşeli geçti. Veliler arasında güzel bir diyalog yaşandı. Bu tür yarışmalara daha fazla önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. İleriki günlerde babalar arası futbol turnuvasını yine Çayeli Şahika' nın organize etmesini istiyorum.' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ