Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu, TFF Amatör Kurulunun 3. lige yükselme grupları ile ilgili kararı konusunda sert açıklamalarda bulundu.

 


Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Toprak yaptığı basın açıklamasında, “ilimizi Türkiye 3. profesyonel ligine yükselme müsabakalarında Çayelispor ve İyiderespor takımları temsil edecek. Ancak, bu kulüplerimiz Rize Amatör futbolu ve daha acısı, Türk Amatör futbolu çok büyük ve çirkin bir komplo ile karşı karşıyadır.”dedi.

Başkan Toprak, “şampiyonaya katılacak takımlarımızdan biri Samsun gurubuna biride Zonguldak gurubuna, komşu ve dostumuz Trabzon takımları ile birlikte verilmiştir. Bunun yanında Trabzon grubuna nispeten güçsüz takımlarla birlikte Samsun takımları verilmiştir. Trabzon takımlarıyla aynı gruba düşmesi veya Samsun takımlarının olası başarılarını çekememek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Bu amaç Rize ve Trabzon takımlarını birbirine kırdırmak aradan Samsun takımlarını çıkartmaktır. 70 km mesafede Trabzon grubu dururken Rize takımlarıyla birlikte 1000 km uzağa, Zonguldak grubuna göndermenin mantığı Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın’ın spora yakışmayan düşünceleriyle kurmuş olduğu tezgâhtır. Böyle yaparak Rize’mizin ve kardeş Trabzon ASKF ve TÜFAD Başkanları da bulunmaktadır. Onlardan Rize’nin hakkının korunmasını beklerken, kendi takımlarının da haklarını koruyamamaktadır.” Dedi.

TFF Amatör Kurulu bu çirkin tezgâha alet olduğu için derhal istifa etmeli diyen Toprak, “kendileri istifa etmez ise TFF Başkanı Sayın Mahmut Özgener tarafından görevden alınmaları gerekmektedir. Yapılan bu adaletsiz gruplamanın engellenmesi gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ