Ömer Güvenç ve Bahri Havadır’ın sorularını yanıtlayan Çakır Samet Aybaba,  Ocak ayında yapılacak olan kongre, ara transfer, külüpteki kurumsallaşma çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve taraftarların maçlara gelmeleri konusunda yapmayı düşündüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

“Samet Aybaba ile istifasını açıkladığı maçtan sonra İstanbul’a beraber döndük uçakta onu ikna etmeye çalıştım. Bana sende istifa et dedi ben niye bırakayım dedim ona ben Rize’liyim seninde bırakmaman lazım. Ben maçtan sonra gözlemci raporlarını bir şekilde ele geçirdim. Raporlarda küfürden bahsedilmiyordu. Bizde kendisini külübü zarara uğrattığı için mahmekeye verdik. Mahkeme bizi haklı buldu. Kendisine verilen peşinatın 375.000 $ dolarını ve manevi tazminat olarak 50 Bin YTL külübümüze vermesini kararlaştırdı.” 

……………….

“Ocak ayında yapılacak olan kongrede aday olacağım. Yönetimimizde bazı kan değişiklikleri olabilir. Ayrıca ara transferde hocamızın isteği doğrultusunda 2 Brezilyalı futbolcu ile anlaştık.Bu yılki hedefimiz ligi ilk 10 içinde bitirmek gelecek sezon ise ilk 5’te oynayacak bir takım oluşturacağız.”

………………….

Külübümüzün kurumsallaşması adına çok önemli çalışmalarımız var. Öncelikle Cengiz ailesinin yaptırdığı yeni tesislerimize Ocak ayında taşınacağız. Buradan bir kez daha Cengiz ailesine teşekkür ediyorum. Diğer taraftan yeni stadyumuzun yapımı hızla devam ediyor. 1,5 yıl sonra yeni stadyumda maçlarımızı oynayacağız. Birkaç yıl sonra Rizespor’a paralı başkan değilde kulübü iyi yönetebilen kişiler başkan seçilecek. Alt yapıya daha çok önem vereceğiz Güneysu’da alt yapı için yer bulduk orada tesislerimiz olcak. Bütün bu çalışmalardan sonra Kulümüz  kendi yağı ile kavrulabilecek bir duruma gelecek.

…………………….

Seyicilerimiz maçlarımıza ilgisiz kalıyorlar 3000 civarında bir seyirci maça geliyor. Özellikle kongre sonra bu işe daha çok eğileceğiz sokağa ineceğiz. Merkeze uzak ilçelerden maçlarımıza gelen olmuyor. O ilçelerin ileri gelenleriyle gidip görüşeceğim. Onlarla birlikle orada taraftarlarımıza maçlarımıza davet edeceğiz. Lig bitimine kadar türbün gelirlerimizi Mehmetcik vakfına bağışlıyoruz. Bütün bu çalışamalardan sonra 8-9 bin kişinin maça geleceğini düşüyorum.

Kaynak: LigTV 

 

Editör: HABER MERKEZİ