Dilek ASLAN

Hentbolda Rize’nin tek kız takımı olma unvanına sahip Gençlik ve Spor Kız takımı Bölge grup şampiyonası için çalışmalarına yüksek tempoyla başladı. 

Bir yıl önce kurularak çalışmalara başlayan takıma katılım sayısı her geçen gün artarken bu yıl bölge şampiyonalarına katılma kararı alındı. Rize de Hentbol branşına ilginin yüksek olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz Türkiye Hentbol liglerinde Rize den üç takım mücadele ettiğini kaydetti. Çok sayıda Büyükşehir kentinin liglerde takımı bulunmadığı Rize’nin ise Süper ligde bir birinci ligde bir takım ile mücadele ettiğini söyledi.
 
 
 
Geçtiğimiz yıl çalışmalara başlayan kız takımının bu yıl bölge grup elemelerine katılmasını planladıklarını ifade eden Yılmaz hentbolun gelişimi için diğer branşlarda olduğu gibi bu branşa da gereken desteğin sağlanacağını bildirdi.

Özellikle kızların Hentbol branşına yatkın olduğunu belirten Rize Gençlik ve Spor Kulübü hentbol takım Antrenörü Hüseyin demirci ise; bir yıllık çalışma süreçlerini geride bırakmalarına karşın otuzu aşkın genç kızın takıma katıldığını vurguladı.



Editör: HABER MERKEZİ