Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Fenerbahçe karşısında mutlak galibiyet için sahaya çıkacaklarını belirterek “Fenerbahçe güçlü bir ekip, iyi oyunculardan kurulu, ancak bizim de bu maçı kazanmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi.

 

Cumartesi günü kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Yeşil Mavililer de milli takımlarda olan oyunculardan Ali Adnan dışında eksik kalmadı. Teknik direktör Hikmet Karaman haftalık basın toplantısında  Milli takım arasında yaptıkları çalışmalardan memnun olduğunu belirterek “Maalesef Ülkemizde sık sık gündemler değişiyor, ancak hayat devam ediyor. Bizde bu hayatın içindeyiz ve önümüze bakmak zorundayız” dedi.

Puan toplamaya devam

-Cumartesi günü önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Karaman “Kalan haftalarda her şey olabilir., Rizespor olarak tatmin edici puanlar toplamak zorundayız. Kendi sahamızda oynuyoruz ve Karşımızda Şampiyonluğa oynayan bir ekip var. Oyuncularım ile yaptığım toplantılarda onlara yaptığımız işin ne olduğunu bilmemiz halinde hiçbir takımdan farkımız olmayacağını söyledim. Önceki gün iki ayrı idmanda futbolcularımın ne kadar hazır olduğunu gördüm” dedi.

Ali Adnan dışında eksik yok

-Milli takımlarda bulunan 7 oyuncudan 6 sının Rize'ye döndüğünü söyleyen Teknik direktör Hikmet Karaman “İlkkez Perşembe günü bu futbolcularım ile idmana çıkacağız. 2 günlük çalışma sonunda Fenebahçe”yı ağırlayacağız, hepsi hazır olarak geldi, kendi ülkelerinde milli maçlara çıktılar, sadece adaptasyon idmanında birlikte olacağız. Ali Adnan dışında tüm oyuncularımız takım ile birlikte çalışmalara başliyor” dedi.

12 Adama ihtiyacımız var

-Sivas maçında takıma destek veren ve takımın yanında olan taraftarların artarak maça gelmesini beklediklerini belirten Karaman “Sivas maçında taraftarımız 12 adam görevini yaptı, Fenerbahçe maçında bu sayının artarak devam etmesini bekliyorum. Şehir olarak, camia olarak bu maça hazır olmalıyız” dedi.

Başkan gereğini yaptı

-Türkiye”de 2 veya 3 kulüpte bulunan ESWT şok dalgası tedavi aletini kulübe kazandırdıklarını belirten Karaman “Bu alet Trabzon”da bir hastanede var, Türkiye'de ise 2 veya 3 kulüpte bu cihazdan var. Bu cihaz sayesinde odem oluşan tüm yerlerin tedavisi mümkün oluyor. Obranıak bu cihaz ile tedavi olmakta, Bu cihaz olmadığı taktirde çeşitli illere futbolcularımız gitmek zorunda kalıyor. Başkanımıza bir kez söylemem ile bu cihaz  kulübümüze kazandırıldı” dedi.

Sahalarımız bakıma alındı

-Eskişehir maçı sonrasında Başkan Metin Kalkavan'dan sahaların bakıma alınması ile ilgili talepte bulunduğunu belirten Karaman “Başkanımız Türkiye'de saha bakımı konusunda en iyilerden biri olan ekibi Rize'ye gönderdi. Sahalarımızı bakıma aldık ve burada ki ekiplerimizin eğitimini de sağlamış olduk.  Bu sezonu atlattıktan sonra Rizespor tesisleri ve modernliği ile ligde kalacak bir takım olacak” dedi.

Lafferty Fenerbahçe maçında da kendini göstermeli

-Ülkesinde Milli takımda 2 gol birden atan Kuzey İrlandalı oyuncunun Fenerbahçe maçında da gollerine devam etmesini arzu ettiğini belirten Karaman “ Kaliteli bir oyuncu,  maçını izledim ve çok güzel gollere imza attı, Cumartesi günü oynayacağımız Fenerbahçe maçında devamini bekliyorum, Takımda Kweuke ve Obranıak”ın hafif sakatlıkları var bu oyuncularımızın durumu net değil” dedi.

Büyük maçlar oynayacağız

-Teknik direktör Hikmet Karaman kendi sahalarında Fenerbahçe dışında Trabzonspor ve Galatasaray ile karşılaşacaklarını söyleyerek “ Güzel bir arenaya çıkacağız, bu arenaları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.  Bunu başaracak güçteyiz ve 15 maç galibiyet alamayan bir takım artık başarılı olmaya başladı, gelecek maçlarıda başarıyla tamamlayacaktır” dedi.

Futbolcu ders almalı

-Fenerbahçe – Beşiktaş maçında yaşanan Emre ve Biliç tartışmasının olmaması gereken bir olay olduğunu belirten Karaman “ Maalesef Dünya”nin çeşitli ülkelerinde bu tür olaylar yaşanmakta, baktığınızda en büyük kulüplerde de bu tür olaylar var.  Ülkemizde her iki veya 3 haftada bu tür olaylar yaşanması doğru değil, oyuncu ders almalı , ders almıyorsa bu oyuncunun geçmişine bakılmalı” dedi.

Milli takım başarılı

-Milli takımın son oynadığı maçlarda başarılı olduğunu belirten Karaman “Milli takım gelecek için ümit verdi. Bu takım 5 de 5 yapacağına inaniyorum. Bu takım birlikte mücadele edip, birlikteliği sağlarsa , takım oyununu oynar ise başarılı olur” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ