Rize’de Rizeli iş adamları tarafından yaptırılan modern stadyuma Rizeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verilecek.

Rize’de Rize Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde Halim Mete başkanlığındaki Rizeli 23 iş adamı tarafından oluşturulan Rize Yatırım A.Ş tarafından inşa edilen modern stadyum inşaatı bitme aşamasına geldi. Stadyumun bitmesi aşamasına gelmesi ile stadyuma ve stadyumun içerisinde bulunduğu spor kompleksine verilecek isim tartışmaları başladı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada isim tartışmalarına son noktayı koyarak stadyumun isminin Recep Tayyip Erdoğan Stadı olacağını açıkladı.

Bakırcı yaptığı açıklamada, “Rize’ye modern bir spor tesisi kazandırmak için Rize Belediyesi olarak bu projeyi biz hazırladık. Rize Belediyesi ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Yeni tesis bittiğinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü mevcut Rize Atatürk Stadyumu ve Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu araziyi bize devredecek. Bizde bunun karşılığında yeni tesisleri Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredeceğiz. Yeni tesisler Halim Mete başkanlığında kurulan Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılıyor. Bunun karşılığında ise bize devredilecek arazide büyük bir alışveriş merkezi ve otel inşa edecekler. buradan elde edecekleri tüm geliri ise Rize’ye yatırım olarak aktaracaklar. Şuanda projenin sahibi Rize Belediyesi'dir. O nedenle isim hakkı da bize attir. Eğer başbakanımız olmaması yönünde ısrar etmez ise yeni tesisin adı 'Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu' olacaktır” dedi.

Rize Yatırım A.Ş Başkanı Halim Mete ise yaptığı açıklama da tesise başbakanın isminin verilmesi taraftarı olduklarını açıkladı.

2007 yılında projesi tamamlanarak çalışmalarına başlanan tesiste ilk olarak stadyum inşa edildi. Tesis içerisinde kapalı spor salonu ve yüzme havuzları da yer alacak. Projenin tahmini maliyeti ise 30 milyon dolar.

Editör: HABER MERKEZİ