Dilek ASLAN

İzmir’de yapılan Naili Moran Türkiye Atletizm şampiyonasına katılan Rizeli atlet yine altın madalyalara ambargo koydu. 


Rize kafilesinde bulunan beş atlet farklı kategorilerde 6 altın ikide gümüş madalya kazanarak kente döndü. Genç Atletlere altın kızlar adı verildiği Rize de atletizm pisti yapılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

22–23 Temmuz da İzmir’de yapılan Türkiye şampiyonasında Bahar Öztürk 800 ve 1500 metrede Birincilik elde ederken, Tuğba Uzun ise; Uzun atlamada, üç adım atlamada ve 100 metre koşusunda altın madalyaların sahibi oldu. Çoklu yarışlarda ise bu kez birincilik elde eden Sibel Aksu Rize’nin yeni gururu olmayı başardı. Çoklu yarışlarda ikincilik elde ederek Çilem Seferoğlu gelecek yarışlarda bende varım derken üç adım atlamada Evren Uzun, elde ettiği ikincilikle Gümüş madalya ile kente dönmeyi başardı.

Atletlerin 6 altın 2 de gümüş madalya ile Rize ye dönmelerinden gurur duyulması gerektiğini vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz başarılı diğer sporcularda olduğu gibi atletlere de destek verileceğini bildirdi.

Atletizmin her geçen gün geliştiğine tanık olduklarını belirten İl Müdürü Yılmaz şunları söyledi: Atletlerimiz yıl içerisinde atletizm branşında onlarca altın ve çok sayıda da gümüş madalya kazandı. Bu gurur verici bir durum. Atletizmin gelişmesi için Pist yapılması çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Genel Müdürümüze geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaretinde bu eksikliğimizi ilettik. Kaynak sorunu bulunmadığını ve Atletizm pistinin yapılması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Atletizm pisti olmadığı halde sporcularımızın bu denli büyük başarılar elde etmesi gurur verici bir durum. Pistimizin olması halinde demek ki bu branşta ülkemizde belirleyici iller arasında yerimizi alabileceğiz.

Öte yandan altın ve gümüş madalya kazanarak kente dönen atletlere çeşitli ödüller verileceği kaydedildi.



Editör: HABER MERKEZİ