Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Kasım 2008 tarihinde gerçekleşen olağanüstü genel kurulda, delegelerden Çaykur Rizespor'u daha çağdaş bir geleceğe taşımak, kulübün başarılarını kalıcı kılmak ve kurumsallaşmasını sağlamak adına Rize Spor A.Ş'nin kurulumu için yetki aldığını belirtti.
Bu süreç içinde Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş'nin kurulduğunu ve aldığı yetki çerçevesinde, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin tüm yetki, sorumluluk ve aktifiyle pasifini, Türkiye Futbol Federasyonunun öngördüğü koşullarda Rizespor A.Ş'ye devrettiğini bildiren Çakır, şunları kaydetti:
'11 Ocak 2009 Pazar günü yapılacak olan 77. Olağan Mali Genel Kurulu ve başkanlık ile yönetim kurulu seçimlerinde aday olmayacağımı bildirir, 8 Temmuz 2007 tarihinden bu yana büyük bir keyifle onur duyarak yürüttüğüm başkanlık görevimden bugün itibari istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım. Görev yaptığım süre içinde benden desteğini ve yardımını esirgemeyen öncelikle Rizespor camiasına, birlikte çalıştığım yönetici arkadaşlarıma, teknik adamlarımıza, futbolcularımıza, idari çalışanlarımıza, ulusal ve yerel basınımıza ve özellikle de Rize halkına teşekkürlerimi bir borç bilirim.'

Ajanspor

Editör: HABER MERKEZİ