Beşiktaş'a teknik direktör dayanmıyor. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, 4,5 yıllık görev süresi içinde 4 teknik adamla çalışarak ilginç bir rekora imza attı.

Ertuğrul Sağlam'ın istifasıyla birlikte, 30 Haziran 2004 tarihinde ilk kez göreve gelen Yıldırım Demirören, başkanlığı döneminde 4'üncü teknik direktörle yollarını ayırmış oldu. Del Bosque, Rıza Çalımbay ve Tigana'nın ardından Ertuğrul Sağlam da sözleşmesinde yazan süre dolmadan görevini bıraktı.

Siyah-beyazlılar, ağır bir tazminat ödediği Vicente Del Bosque'yle 233, Rıza Çalımbay'la 264 gün çalıştı. Yıldırım Demirören döneminde en uzun süre görevde kalan teknik direktör 591 günle Jean Tigana oldu. 1 Haziran 2007'de sözleşme imzalayan Ertuğrul sağlam ise 492 gün siyah-beyazlı takımı çalıştırdı.

'En büyük hatam Bosque' diyerek istikrara vurgu yapan Demirören, Sağlam görevdeyken Rumen çalıştırıcı Lucescu ile görüşerek bir anlamda kendini yalanladı. Demirören yönetimi, şimdi 5. teknik direktörünü arıyor.

Sizce suçlu kim? Bir türlü istikrarı yakalayamayan Beşiktaş'ta Metalist Kharkiv kabusunun faturası doğru kişye mi kesildi? Demirören döneminde görev yapan 4 hoca mı yoksa, başarısızlıkta ilk hamlesi teknik direktör değiştirmek olan yönetim mi? Ertuğrul Sağlam görevdeyken Lucescu ile görüşmek ve bu görüşmenin basına yansımasını engelleyememek doğru bir tutum mu? İsifasını açıkladığı basın toplantısında derin mesajlar veren Sağlam, çarpıcı açıklamalarında haklı mı?


Editör: HABER MERKEZİ