İzmir İl Müftülüğü, kulüp bünyesinde yapılabilecek çeşitli spor dallarından futbolu seçti.

İşin başına getirilen Enver Karaköse 23 imam, 8 müezzin ve 25 imam hatip öğrencisiyle Mavi-Yeşil-Beyaz renklere sahip kulübün futbol takımını oluşturdu. Bornova İlçe Müftülüğü'nün din görevlisi olan Karaköse, Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hakemlik de yapıyor. Bornova, Buca, Karabağlar, Tire ve Kiraz ilçelerindeki din görevlileri ve öğrencilerden kurulu takım, İzmir 2. Amatör Küme'de oynamak için antrenmanlara başladı.

Yerel Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü'nün, İslâm dininin spora sıcak bakışını vurgulamak için kurulduğunu belirten İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, futbol takımıyla bu brançta öncülük yaptıklarını söyledi. Hz. Muhammed (SAV)'in, 'Hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetini bilin.' hadis-i şerîfinden yola çıktıklarını anlatan Müftü Acar, 'Dinimiz, sağlığa önem verir. Spor da sağlık getirir. Koruyucu hekimliğin, insanları yönlendirdiği ilk faaliyet spordur.' dedi.

Diyanetspor masa tenisi, engelliler masa tenisi, voleybol, engelliler voleybol, badminton, güreş, tekvando, karate, judo, atletizm, kikboks, atıcılık, motokros, satranç ve futbol branşlarında faaliyet gösteriyor.

Kulüp, 2007 yılında dünya süpersport şampiyonu olan motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu transfer etti. Susurluk Sultaniye Camisi İmam Hatibi Orhan Tuna ise motokrosta Türkiye çapında başarılara imza attı. Kırkpınar'ın geçen sezonki başpehlivanı Osman Aynur da Diyanetspor'da. Altyapı hamlesi de başlatan kulüp, İzmir'de bir spor tesisi yapacak.

İl Müftüsü İbrahim Acar, bunun için Gaziemir Belediyesi'nin Sarnıç'ta yer verdiğini açıkladı. Tesisin soyunma odalarını inşaatının bittiğini, zeminin drenaj sisteminin hazır olduğunu, toprak sahaya çim ekeceklerini aktaran Acar, 'Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla da görüştük. Tesisisimi 2010 Şubat ayına kadar hazır hale getireceğiz.' diye konuştu. (ZAMAN)

Editör: HABER MERKEZİ