Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Oktay Çevik, Çaykur Rizespor'un her zaman büyük düşünen ve büyük hedefleri olan bir takım olduğunu söyledi.

Çevik yaptığı açıklamada, şu ana kadar 3 hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Rize, Kızılcahamam ve Kartepe'deki hazırlık döneminde son derece olumlu sonuçlar aldık. Takım olarak ilk iki etap çalışmasında savunma yapmanın takıma kazandırdıklarını öğrendik. Oynadığımız beş hazırlık maçında da kaybetmedik. Bu savunma anlamında olumlu işler yaptığımızı gösteriyor'' dedi.

Kartepe kampında ise takım halinde hücum futbolunun kendilerine getireceği artıları görmeye çalıştıklarını ifade eden Çevik, ''Henüz hücum futbolunda istediğimiz seviyede değiliz. Önümüzde 3 hafta var. Bu süre içerisinde oyun şeklimizi oturtmuş olacağız'' diye konuştu.

Çevik, sezon başında Çaykur Rizespor'un sürekli ekonomik sıkıntılarla gündeme geldiğini kaydederek, şöyle devam etti.

''Birçok futbolcu alacakları için Federasyona başvurdu. Kadromuza katmak istediğimiz futbolcular gelmek istemedi. Herkes kümede kalma yarışı içerisinde olacağımızı söylüyordu. Takıma yapılan takviyeler ve ödemelerdeki düzen herkesi şaşkına çevirdi. Yeni yapılanma ile her şey düzenli bir şekilde işliyor. Sezon başında gelmek istemeyenler şimdi aracılarla takıma katılmak istiyor. Çaykur Rizespor'un arkasındaki büyüklüğü ve gücü göremeyenler uyanmakta geç kaldı. Çaykur Rizespor, her zaman büyük düşünen ve büyük hedefleri olan bir takıdır.''

Çaykur Rizespor'da on yıl önce görev yaptığını hatırlatan Çevik, ''Artık 10 yıl önceki Oktay Çevik değilim. Memleketimde önemli başarıların altına imza koymak istiyorum. Hasan Vezir ile çok önemli işler yaparak Çaykur Rizespor ile bütünleşmek istiyorum. Her teknik adam gibi 'şunu kazanacağız, şöyle yapacağız' diyebilirim. Ancak benim diyeceğim tek şey var. Buraya başarılı olmak için geldik ve Çaykur Rizespor'u en iyi yerlere taşımak için çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Çevik, transferde forvet arayışı içerisinde olduklarını Galatasaraylı Özgürcan Özcan'ın takıma katılması için girişimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: HABER MERKEZİ