Özrü Başkaları Dilemeli
BAYRAMOĞLU siyasetin ilkeli yapılması gerektiğini savunarak, “Benim bu kelimeyle kimi kastettiğimi muhatapları bilir. Özür dilememi gerektiren bir durum yok. Aksine çay yasa tasarısı karşısında takındıkları tavırla bu bölgeye zararı dokunanlar çıksın özür dilesin” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu önceki gün sarf ettiği ‘zibidi’ ifadesinin arkasında olduğunu ve hiç kimseden özür dilemeyeceğini söyledi. Bu ifadeyi sadece bugün değil daha önce de kullandığını ifade eden Bayramoğlu, 'Benim bu kelimeyle kimi kast ettiğimi muhatapları bilirler. Şimdi bu ifademi alıp kendilerince kaşımaya çalışıyorlar. Mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladılar. Benim özür dilememi gerektiren bir durum yok. Çay yasa tasarısı konusunda takındıkları tavırla bu bölgeye zararı dokunanlar çıksın özür dilesin' dedi.
Ali Bayramoğlu Hemşin’de yapılan toplantıda 2,5 saat kentsel dönüşüm projesini ve ekonomiyle ilgili görüşmeleri konuştuğunu ancak bunların gündeme gelmediğini ifade ederek, 'Çay kanunu gündeme geldiğinden bu yana ben düşüncelerimi açık bir şekilde ifade ettim. Benzer söylemleri daha önce de kullanmıştım. Şimdi birilerinin gün geldi keyifleri elverdi açıklamalarımı kendilerince işlemeye çalışıyorlar. Benim Hemşin’de bulunma sebebim kentsel dönüşüm projeleriyle ilgiliydi. 2 saat bu konuyu konuştuk. Ekonomi, kentsel dönüşüm gibi birçok konuyu gündeme taşıdım. Vatandaşlarla birlikte konuyu enine boyuna masaya yatırdık. Bunlar konuşulmuyor. Onunla ilgili bir şey söylemiyorlar. O konu gündeme gelmiyor. Biz orada kentsel dönüşüm anlamında örnek bir proje başlatıyoruz. Bu çalışmayla ilgili konuşulmuyor mal bulmuş mağrip ortada bir şey varmış gibi çay kanunu tasarısıyla ilgili söylediklerimin peşine düştüler' dedi.

NEYİN ÖZRÜNÜ DİLEYECEĞİM
Bayramoğlu, 'Meselenin özünü kavramalıyız kelimelere takılıp kalınmamalı. Benim sonuç olarak bu konuda özür dileyeceğim bir şey yok. Benim ifadelerimin muhatapları kendilerini bilirler. Benden özür isteyeceklerine bu bölgeye zararlarından ötürü çıksın özür dilesinler. Beni neyin özrünü dileyeceğim. İşin özüne dönüp meselenin dedikodu faslını bıraksınlar. İlkeli siyaset yapmaya çalışsınlar. Kelime oyunlarıyla siyaseten nemalanır mıyım düşüncesiyle, Ali Bayramoğlu’nu yıpratmanın peşinde olarak kimse siyaset yapmaya kalkışmasın. Biz iktidarımızda ülkede önemli hizmetlere imza atıyor, bölgemizi de farklı noktaya taşımaya çalışıyoruz. Hal böyleyken kelime oyunlarıyla siyaset yapılmasını uygun bulmuyorum' ifadelerine yer verdi.
Editör: HABER MERKEZİ