MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, “Demokratik Açılım” konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek, “Türkler de mağdur ve büyük bir Türk açılımını fazlasıyla hak ediyor. Türk açılımı istiyoruz. Hem de kocaman büyük bir Türk açılımı” dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Sözde Kürt sorunu” adı altında neyin çözülmeye çalışıldığını Başbakan Erdoğan’ın da bilmediğini iddia ederek “Adına sorun dediğiniz bu meselede Başbakan olarak çıkıp millete ayağı yere basan üç tane dahi ayrımcılık yapıldığını gösteren kanıt gösteremezsiniz” diye konuştu.

Erdoğan’ın 7 yıllık iktidarı boyunca Doğu’ya yapılanlar ve “sözde Kürt sorunu” adı altında “bölücü Kürt unsurlara” verdiği tavizlerin Türkler aleyhine ayrımcılığa dönüştüğünü söyleyen Yılmaz,şöyle devam etti “Hem milletvekili sayınızdaki orana, hem parti yönetimindeki Kürt kökenli kurmaylarınıza, hem de kabinenizdeki Kürt kökenlilerin çokluğuna bakın. Danışman kadronuz, parti yönetim kadronuz ve kurmaylarınız, milletvekillerinizin sayısal oranı ve kabinedeki bakan dağılımınıza bir bakın; sonra Kürt meselesi var deyin Sayın Başbakan.7 yıllık yönetiminizde etrafınızı oluşturan birinci ve ikinci halkaya iyice bakacak olursanız sizin ve hükümetinizin Kürt sorunu değil çok ciddi bir Türk sorunu olduğunu daha iyi anlarsınız.”

Türklerin de sorunları olduğunu ve bir açılımı hak ettiğini ifade eden Yılmaz, “Türk açılımı istiyoruz. Hem de kocaman büyük bir Türk açılımı. Bu ülkede sorunu olan sadece bölücü Kürt unsurlar mı? Rize’de salonda size bağıran yaşlı Türk adamla o kadıncağızın hiç mi sorunu yok? Onlara diklendiğiniz gibi bölücü Kürtlere neden diklenmiyorsunuz?” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ