Sayın Başbakan Çarşamba günü (dün) TC 61.Hükümetini açıkladı. Altı kişi dışında eski bakanlardan oluşan hükümete ne kadar yeni diyebiliriz sorusu muhalif düşünenlerin ilk sorusu olacaktır.

Fakat düşüncem bu yönde değil bu sorunun haklı bir soru olmadığını yorumlarımızla aşağıda  açıklamış olacağız.. Belki de hükümetin en yeni bakanları en eskileri. Bakanlığın hakkını  veren iki başarılı bakan Binali Yıldırım ve Recep Akdağ’ın yine Bakanlar Kurulunda yer alması bence çok doğru ve yerinde bir karar. Uzun süredir bakan olmalarından başkaca değiştirilmelerine herhangi bir neden yoktu ve öyle de oldu. Onlarca seçenek ve beklentilere rağmen Başbakanın bu konuda ısrar etmesi gereklilik ve hakkaniyetin siyasi bir takım mülahazalardan önce gelir ilkesinin müşahhas bir örneği olarak karşımızda durmaktadır.

Sayın Suat Kılıç ve Bekir Bozdoğan beylerin bakan olması çok çalışmanın ve başarılı olmanın ödüllendirildiği ve emanetin objektif kriterle teslim edildiğinin bir göstergesidir.

İsmet Yılmaz Beyin savunma Bakanı olmasına ilişkin  nedeni  çok bilemesek te Başbakanın siyasetteki süprizler hazırlama yeteneğinin yeni dönemde ki örneklerinden biri olarak görülmelidir.

Ömer Dinçer Bey vazgeçilmez olma konusundaki sihirli durumunu korumuş anlaşılan. Buna karşın Nimet Hanımın hükümette yer almamış olması Başbakanın yakın kulisleri bile şaşırtma özelliğini sürdürdüğünü ortaya koymaktadır.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bey çok başarılı bir bakanlık yapacak diye düşünmekteyim. Bir taraftan devlet tecrübesi diğer taraftan da ciddi bir siyasi birikimi mevcut.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Taner Yıldız, Faruk Çelik gibi bakanlar az çok bakan olması beklenen kişilerdi.

Ömer Çelik, Muammer  Güler, Oğuz Kaan Köksal gibi isimlerden birinin bakan olabileceklerini düşünmekteydim. Fakat yanılmışım.

Aileden ve Sosyal Politikalardan sorumlu bakan Fatma Hanımın birikimli olduğunu ve başarılı çalışmalar yapacağını düşünmekteyim.

Sayın Hayati Yazıcı Bey’in Gümrük ve Ticaret Bakanı olması Rize’miz için sevindirici. Başbakanın bu kararı Hayatı Beye olan güvenini ve Rizeliye vermiş olduğu değeri ortaya koymuş oldu. Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığının alanı genişlemiş durumda bu açıdan da en önemli icracı bakanlıklardan birini Sayın Hayati Yazıcı Bey yürütmüş olacak.

Kanaatim iki yıl sonra bu kabinede de birkaç yaklaşık altı adet bakan değişkliği olacaktır.Hayırlı uğurlu olsun…

Editör: HABER MERKEZİ