Rize esnafını ziyaret ederek seçimlerde destek isteyen devlet bakanı Hayatı Yazıcı gazetecilerin sorularını bir pastanede cevapladı. Bakan Yazıcı “ Genel başkanlık farklı, liderlik farklıdır. Genel başkan olursun ancak lider olamazsın. Sayın Kılıçdaroğlu gittiği her yerde başbakanımıza yönelik ağır suçlamalarda ve hakaretlerde bulunuyor. Hatta annesini dahi bu işin içine kattı. Bunlar doğru değil. Her yerde ağır konuşmalar yapıyor. Bunlar bir genel başkana yakışmayacak hareketler. Annelerimiz bizim kutsal varlıklarımızdır. Onlara hepimizin saygı göstermesi gerek” dedi.

Yazıcı konuşmasında CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu nun ağır tahriklerde bulunduğunu söyleyerek” Rize başbakanımızın baba ocağı, burada başbakanımızın aleyhine konuşmaması doğaldır. Ancak önceden yaptığı konuşmalardan dolayı kendisine karşı bir nefret oluşmuş ve yumurta atma olayı oldu. Bu doğru değil. Daha büyük olaylar olmaması sevindirici.” Dedi.

Yazıcı konuşmasında “ Sayın Kılıçdaroğlu çay kur un özelleştiğini söyledi. Demek kendisine iyi bilgi verilmedi, ayrıca Çay i İnönü getirdi dedi bunlar yanlış şeyler veya bu konuyu araştırmadı. Hakkâri de yaptığı konuşmada özerlikten bahsetti, neden bunu daha açmalı ve siyasi parti genel başkanı daha dikkatli davranmalı, Kılıçdaroğlu hareketleri yerine projelerinden bahsetsin.” Dedi.

Bir gazetecinin sade yumurta ve pişmiş yumurta ile yapılan saldırıların cezası var mı sorusuna ise “  Bir bireye karşı yapılacak olan her hangi bir saldırı zaten suçtur, cismin atılması zaten eylemdir ve suç oluşturur” dedi.

Yumurta atanların serbest kalmasına ise “  Ağır bir tahrik yok, zaten Kılıçdaroğlu davacı olmamış. Polis gereğini yaptı” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ