DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez, yazılı açıklama yaparak, Elazığ Valisi Muammer Erol’a tepki gösterdi. Suiçmez şunları kaydetti: “Elazığ Valisi Muammer Erol2un kişisel olarak hangi Türk Başbakan’dan hoşlandığı hiç birimizi ilgilendirmez.

Valinin tercihi bizi ancak Valinin yapısı hakkında bilgi sunar, ancak bir Valinin devlet imkanlarını kullanarak bulunduğu resmi bir toplantıda Vali olarak üstüne vazife olmayan konularda görüş açıklaması, onursal genel başkanımız sayın Bülent Ecevit’i hedef alan açıklamalarda bulunması devlet adımına yakışmaz. Sayın Ecevit tüm dünyanın tartışmasız kabul ettiği bir devlet adamıdır.

Valinin sayın Ecevit’i beğenmemesi, sayın Ecevit’in değil biz zati Valinin kendisinin kalite seviyesini gösterir. Bulunduğu makam gereği böyle bir açıklamada bulunması suç teşkil ettiği gibi, devleti temsil noktasındaki ciddiyetle de bağdaşmamaktadır.

Elazığ Valisi hükümetin değil, devletin Valisidir. Temsil ettiği makam gereği ağzından çıkanı kulağının duymasının gerekli olduğu bir makamdadır. Ancak görünen o dur ki; yürütmenin valiler üzerindeki baskısı, artık valileri devlet adına değil, siyasi parti adına konuşmaya, davranmaya itmektedir. Elazığ Valisini özür dileyip istifa etmeye çağırıyoruz. Kendisi istifa etmezse İç İşleri Bakanını Valiyi görevden almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, 'Gidip de Amerika devlet başkanının karşısında bir milyon için hazır duran bir başbakan istemiyorum. Ben, ‘one minute' diyen bir başbakan istiyorum' demişti.


Editör: HABER MERKEZİ