DP Genel başkanı Süleyman Soylu Rize parti kongresinde yaptığı konuşmada” Hükümet ve TSK lerine sesleniyorum ülkede karakol değil vatan, korunur vatan, şehitlerimize toprağa vereli 5 gün oldu. Nerde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanı halkın karşısına çıkıp bu şehitlerin kanı yerde kalmayacak diyemiyorlar mı” dedi.

 

İlyas GÜR

Rize kültür merkezinde yapılan DP 10 olağan genel kuruluna katılan DP genel başkanı Süleyman Soylu salonu dolduran yaklaşık 350 kişi ye yaptığı konuşmada aylardır adım, adım Türkiye yi gezdiğini söyleyerek” Bu gezilerimde Türkiye’nin çözümsüz olmadığını anlatıyorum. Nedense her gün şehit vermekteyiz. Şirnak ta 17 şehit verdik. Bu ülke büyüktür bunun üstesinden gelir sözü yerine artık teröre meydan verilmemeli ve masaya yumruk vurulmalıdır. Cumhurbaşkanı Talabani ile görüşmesinden 5 gün sonra 350 terörist Ülkeye giriyor ve 17 askerimizi şehit ediyor. Nerde istihbaratımız,  artık Cumhurbaşkanı, başbakan, Genelkurmay başkanı birlikte halkın karşısına çıkıp yeter demeli ve masaya yumruklarını vurmalılar. Bu olay basit terör hadisesi değil, bu ülkeyi idare edenlerin zafiyet hadisesidir. TSK lerine sesleniyorum. Biz bu ülkede karakol değil vatan koruruz, vatan. Sınır karakollarına yapılan saldırılarda istihbaratlarımız nerde, 350 kişi sınırdan gelecek kimsenin haberi almayacak. Sayın cumhurbaşkanı Ermenistan a gitti. Neden orda PKK nin üst kurduğunu dile getirmedi” dedi.

DP genel başkanı Süleyman Soylu konuşmasına terörle devam ederek” Artık yeter demeliyiz. Başbakan sizin çocuğunuz fazla yüklenmek istemiyorum ama sen devletsin bir haykır bakalım, masaya yumruğunu bir vur. Titresin teröre destek verenler. Korkuyorsan kimden emir alıyorsun. Başbakan hangi mesele önüne geliyorsa küçültmeye çalışıyor. Artık yeter ve bu terörün kökü kesilmeli” dedi.

 

DP Rize il kongresine eski partililerin yanı sıra, Gümrük ve Tekel Eski bakanı Tuncay Mataracı,   CHP il başkanı Mehmet Aslankaya Genel başkan yardımcıları Prof dr Sabri Erdil, Harun Akar, MKYK Üyeleri Ziya Eyupoğlu, Arzu Yükselen,  Melih Deveci, GİK üyeleri Süleyman Aydoğdu, Ali Aslan, Trabzon İl Başkanı Ahmet Uğur Zihni eski il başkanı Süleyman Fırat ve çevre illerin il başkanları katıldı. Kongrede geçici olarak il başkanlığını yürüten  Tuncer Ergüven  tek liste halinde  kongreye girdi. Yapılan seçimde Tuncer Ergüven tekrar başkanlığa seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine Dr Zülkif Akgül, Zelkif Öksüz, Esat Kalça, Ali Rıza Şimşek, Etem Aslan, Mustafa Mete, Ömer Lütfü Kazdal, Ahmet Fikri Okumuş, Mehmet Kaba, Mustafa Tiryaki, Kemal Vanlı, Rasim Doğan Özdemir, Mehmet Özgün, Ali Torlak, Âdem kaçıran, Mustafa Mercan, Lütfullah Kar, Enver Bal, İdris Mercan, İsmail Hakki Kurt, Mikail Yaşar Delihasan, Yusuf Yaşar Tüfekçi, Cevdet Muşdal, Dursun Öz, Remzi Hızal, Ahmet Koçal, Ekrem Tezel, Yılmaz Kuk seçildi.

Editör: HABER MERKEZİ